Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρωτοπορεί η Θεσσαλία-Κατασκευή πλωτών φωτοβολταϊκών σε κανάλια και λιμνοδεξαμενές

Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Γαλλικής εταιρείας Akuo Energy θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας 400 MW, όχι σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και βοσκότοπους αλλά σε αποστραγγιστικά κανάλια και σε λιμνοδεξαμενές, με πλωτά φωτοβολταϊκά, που θα παρέχουν δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια στους αγρότες της Θεσσαλίας.

Με τον τρόπο αυτό δεν θα καλύπτεται παραγωγική γη και θα δοθεί ανάσα σε ΤΟΕΒ που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα ενώ η ΔΕΗ θα εισπράττει τα χρήματα της. Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, το πρόγραμμα ξεκίνα με τον ΤΟΕΒ Πηνειού και τον ΓΟΕΒ Θεσσαλίας και το ρεύμα που θα λαμβάνουν θα το παίρνουν δωρεάν.

Μέσα στο 2022 πετύχαμε το 45% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας να παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο στρατηγικός στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση είναι έως το 2030 το ποσοστό να φτάσει στο 80%“, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Πέτρος Βαρελίδης κατά τη διάρκεια εγκαινίων φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος ενός MW στον Κραννώνα του Δ. Κιλελέρ, επισημαίνοντας την προσπάθεια που γίνεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της χωρητικότητας των δικτύων.

Η Ελλάδα είναι ένα από τα βασικά κράτη της Ευρώπης για την παγκόσμια πολιτική της Αkua Energy που προωθεί νέα μοντέλα ενέργειας που βασίζονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας” διευκρίνισε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Eric Scotto.

Στην εκδήλωση υπογραφής μνημονίου παρέστη και ο επικεφαλής του Περιφερειακού Οικονομικού τμήματος της Γαλλικής πρεσβείας στην Ελλάδα κ Francois de Ricolfis.

H εκδήλωση της υπογραφής του μνημονίου ολοκληρώθηκε με την απόδοση χρηματικής επιταγής, δωρεά της εταιρίας, προς την χειρουργική Πτέρυγα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More