Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρ. Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Πρώτο: Mέχρι την Παρασκευή ξεκινούν για Τουρκία φορτηγά με 45 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (audio)

«Εκτός απροόπτου το αργότερο μέχρι την Παρασκευή ξεκινάνε τα φορτηγά μας με 45 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια με σταθμό την Τουρκία» δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, σχετικά με την ανθρωπιστική αποστολή του οργανισμού σε πληγείσες περιοχές της Τουρκίας μετά τον φονικό σεισμό.

«Δεν αποστέλλουμε μόνο τρόφιμα. Αποστέλλουμε και σκηνές οι οποίες έχουν όλα τα απαραίτητα για να μπορέσουν οι άνθρωποι με ασφάλεια να αντιμετωπίσουν τον βαρύ χειμώνα. Στέλνουμε μάλλινες κουβέρτες, sleeping bag, στρώματα, είδη προσωπικής υγιεινής και είδη κουζίνας, διότι όσοι άνθρωποι είναι εκτός της εστίας τους δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα», είπε ο κ. Αυγερινός.

Ο επικεφαλής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι ο οργανισμός «πάντα έχει την εγρήγορση, την ετοιμότητα, την επάρκεια εξοπλισμού και υλικών, ώστε να ανταποκριθεί σε κάθε φυσική καταστροφή, είτε εντός συνόρων είτε εκτός συνόρων», ενώ επισήμανε ότι έπεται βοήθεια και σε πληγείσες περιοχές της Συρίας, όταν κριθεί ότι οι παραδόσεις μπορούν να γίνουν με ασφάλεια.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More