Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις στον Αγ. Βασίλειο (video)

Νέο μεγάλο πύρινο μέτωπο στον Δήμο Αγίου Βασιλείου στο νότιο Ρέθυμνο, όπου οι αναζωπυρώσεις της φωτιάς που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα, αναβιώνουν τον τρόμο και την απελπισία σε Μλελαμπες και Σαχτούρια στον Δήμο Αγίου Βασιλείου.

Μια ημέρα μόλις μετά τη λήξη συναγερμού για την φωτιά που κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα παραγωγικής γης από τις 11 το πρωί της Παρασκευής μέχρι την Κυριακή, ένα νέο μέτωπο -πιθανό λόγω αναζωπύρωσης- κατέκαψε τα τελευταία αμπέλια στις Μέλαμπες, ενώ τώρα το πύρινο μέτωπο πολιορκεί Σαχτούρια και Άγιο Παύλο.

Δεκαεννέα οχήματα της Πυροσβεστικής βρίσκονται εκεί μαζί με τις ομάδες εθελοντών πολιτικής προστασίας των Δήμων Αγίου Βασιλείου και Αποκορώνου. Γίνεται λόγος για ριπές ανέμου που φτάνουν και τα 11 μποφόρ.

Χθες Δευτέρα το ERΙCKSON δεν κατάφερε να προσεγγίσει την περιοχή, λόγω των θυελλωδών ριπών αέρα.

«Δεν πρόκειται να οικοπεδοποιήσουμε κανένα στρέμμα», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, κάνοντας λόγο για οργανωμένο σχέδιο.

«Δεν θεωρώ ότι είναι αναζωπυρώσεις. Δε γίνεται να σβήνουμε τη φωτιά στα Σαχτούρια, και να εμφανίζεται στην Κρύα βρύση και μετά στο Ροδάκινο και μετά στην Αγία Γαλήνη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου, Σοφία Θεοδωράκη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More