Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρον ΝτεΣάντις: Αντιδράσεις για το σύνθημα “Κάντε την Αμερική Φλόριντα”

Ο 44χρονος Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις μπορεί να καυχιέται για το πόσοι άνθρωποι αγαπούν να επωφελούνται από τον ζεστό καιρό και τους χαμηλούς φόρους της Φλόριντα και να ταξιδεύει στη χώρα με το μήνυμα “Κάντε την Αμερική Φλόριντα”, αλλά διαπίστωσε ότι δεν θέλουν όλοι να είναι η Φλόριντα. Και έχει συναντήσει σθεναρή αντίδραση από ανταγωνιστικούς συναδέλφους του κυβερνήτες και αξιωματούχους που πιστεύουν ότι οι πολιτείες τους έχουν κάνει εξίσου πολλά, αν όχι περισσότερα, για να προωθήσουν μια συντηρητική ατζέντα.

Είναι πολύ διασκεδαστικό να ανταγωνίζεσαι τους συναδέλφους σου και τους Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες σε όλη τη χώρα“, δήλωσε η κυβερνήτης της Αϊόβα Κιμ Ρέινολντς, ο οποίος έχει φιλοξενήσει τον ΝτεΣάντις στην πρώτη σε ψήφους πολιτεία του έθνους, σε συνέντευξή του στο NBC News. “Αλλά μην κάνετε κανένα λάθος, είμαστε ανταγωνιστές“.

Η Ρέινολντς παρουσίασε τον ΝτεΣάντις σε δύο εκδηλώσεις τον Μάρτιο, φροντίζοντας να αναδείξει τη δική της πορεία και να την παρουσιάσει ως εξίσου επιτυχημένη. Ο ΝτεΣάντις, ωστόσο, τόνισε ότι απολαμβάνει ένα “ειδικό πόστο” για να βλέπει πώς τα καταφέρνουν οι άλλοι κυβερνήτες, “επειδή όταν οι άνθρωποι επισκέπτονται ή μετακομίζουν εδώ, μου λένε τι συμβαίνει στις πολιτείες τους“.

Παράλληλα, έριξε μερικές βολές στο Ιλινόις που διοικείται από τους Δημοκρατικούς και διακήρυξε ότι η Ρέινολντς προεδρεύει πράγματι “σε μία από τις καλύτερα διοικούμενες πολιτείες“.

Υπήρξαν ενδείξεις τις τελευταίες εβδομάδες ότι ο ΝτεΣάντις αναγνωρίζει ότι πρέπει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μιλάει για τη Φλόριντα, κάνοντάς την να φαίνεται λιγότερο φιλόδοξη και εξαιρετική και περισσότερο σαν παράδειγμα της ρεπουμπλικανικής ηγεσίας που έχει ευδοκιμήσει αλλού. Η Ρέινολντς, η οποία τόνισε ότι η αντιπαλότητά της με τον ΝτεΣάντις είναι φιλική, παραμέρισε μια ερώτηση σχετικά με το αν τα σχόλιά του μπορεί να προσβάλλουν τους κατοίκους του Iowans και στη συνέχεια στράφηκε γρήγορα στα δικά της επιτεύγματα.

Ο ενθουσιασμός του ΝτεΣάντις για τη Φλόριντα προκάλεσε επίσης κάποια αποδοκιμασία στο Νιου Χάμσαϊρ. Σε ένα δείπνο τον περασμένο μήνα, ο ΝτεΣάντις μίλησε με θαυμασμό για το σύνθημα της πολιτείας αυτής “Live Free or Die” (Ζήσε ελεύθερα ή πέθανε). Πριν ο ΝτεΣάντις αποχωρήσει από τη σκηνή, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Νιου Χάμσαϊρ Κρις Άγκερ έριξε παιχνιδιάρικα μια “μαχαιριά” στον κυβερνήτη. “Αντί οι άνθρωποι να μετακομίζουν στη Φλόριντα ίσως μπορούν να μετακομίσουν εδώ πάνω“, είπε. Ο εκπρόσωπος του ΝτεΣάντις δεν απάντησε σε αίτημα σχολιασμού.

Όσο κι αν καυχιέται ο ΝτεΣάντις, αναζητά επίσης κοινά σημεία με το κοινό του. Κατά τη διάρκεια δύο στάσεων στο Οχάιο τον περασμένο μήνα ανέδειξε τις ρίζες της μητέρας του στην περιοχή του Γιάνγκσταουν και τα παιδικά χρόνια της συζύγου του στο Τρόι, κοντά στο Ντέιτον. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, είπε σε ένα πλήθος των Ρεπουμπλικανών κατά τη διάρκεια ενός πρωινού στο Άκρον ότι ορισμένα μέρη της Φλόριντα είναι σαν το “Νότιο Οχάιο”, δεδομένου του αριθμού των συνταξιούχων εκεί.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Νότια Καρολίνα, ο ΝτεΣάντις ανέφερε ότι τα πεθερικά του ζουν πλέον στην πολιτεία και ότι έχει παρατηρήσει μεγαλύτερη κίνηση στους δρόμους εκεί όταν τον επισκέπτεται με τη σύζυγό του.

Πηγή: NBC News

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More