Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Νιγρίτας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Στη σύλληψη σωφρονιστικού υπαλλήλου για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και δωροληψία υπαλλήλου προχώρησαν άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

 Ο σωφρονιστικός υπάλληλος κατηγορείται ότι εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες εντός του καταστήματος κράτησης. Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε σχετική καταγγελία, το περιεχόμενο της οποίας πιστοποιήθηκε μετά από εξειδικευμένη έρευνα, με τη χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι ο σωφρονιστικός υπάλληλος εκμεταλλευόμενος την υπηρεσιακή του ιδιότητα και θέση, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του έτους 2023, εισήγαγε ναρκωτικές ουσίες εντός του Καταστήματος Κράτησης με σκοπό να τις προμηθεύσει σε έγκλειστους κρατούμενους, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Στο πλαίσιο της έρευνας πιστοποιήθηκε η δράση του ανωτέρω υπαλλήλου όταν  εισήγαγε στο Κατάστημα Κράτησης 10,82 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 4,9 γραμμάρια κατεργασμένη (σοκολάτα), ενώ η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες χθες (29 Ιουνίου 2023), μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More