Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σημαντική διάκριση της Θεσσαλονίκης στον τομέα της γαστρονομίας

Ανάμεσα στις «100 καλύτερες πόλεις για να δοκιμάσει κάποιος τοπικές γεύσεις» βρίσκεται η Θεσσαλονίκη η οποία κατέκτησε άλλη μια διάκριση στον τομέα των γαστρονομικών απολαύσεων. Το Taste Atlas, ένας από τους κορυφαίους διαδικτυακούς οδηγούς για αυθεντικές γεύσεις και γαστρονομία κατέταξε τη Θεσσαλονίκη στην 25η θέση στην κατηγορία.

Σουβλάκι, μπουγάτσα ή το κλασικό κουλούρι Θεσσαλονίκης. Όλες οι επιλογές αναδεικνύουν την Θεσσαλονίκη σε έναν από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς.

«Το φαγητό είναι εξαιρετικό, οι μερίδες τεράστιες, μας πρότειναν το μαγαζί για την μπουγάτσα του και ήρθαμε», όπως αναφέρει τουρίστας από το Λονδίνο.

Το κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης, προτείνεται από τους κορυφαίους γαστρονομικούς οδηγούς, ενώ έχει κατατεθεί φάκελος για να κατοχυρωθεί η γεωγραφική προέλευση.

Από το κουλούρι, την σπανακόπιτα και την μπουγάτσα το Atlas taste μας πηγαίνει στον γύρο και το σουβλάκι κατατάσσοντας την Θεσσαλονίκη στην 25η θέση ανάμεσα στις 100 πόλεις με κορυφαίες τοπικές γεύσεις, αφήνοντας την Αθήνα 13 θέσεις πιο κάτω, στην 38η!

Περιγράφοντας την κουζίνα της πόλης, το atlas taste, ένας από τους κορυφαίους διαδικτυακούς γαστρονομικούς οδηγούς, κάνει διθυραμβικές αναφορές, σημειώνοντας πως η Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεύει με εκπληκτικό τρόπο την ελληνική κουζίνα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More