Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σταθεροποίηση παρουσιάζουν οι νέες μολύνσεις από τον κορονοϊό- Στο μικροσκόπιο η μετάλλαξη “Κένταυρος”

Σταθεροποίηση παρουσιάζουν οι νέες μολύνσεις από τον κορονοϊό σύμφωνα με τον υπουργό υγείας Θάνο Πλεύρη. Όπως επισημαίνει παρά το γεγονός ότι οι νοσηλείες σε απλές κλίνες τριπλασιάστηκαν, υπάρχει εξισορρόπηση εισαγωγών και εξιτηρίων.

Οι αυξήσεις στις νοσηλείες στις απλές κλίνες δεν μεταφράζονται λένε οι ειδικοί σε νοσηλείες σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο βάζει η επιστημονική κοινότητα τη μετάλλαξη “Κένταυρος” που εντοπίστηκε στην Ινδία. Έχει καταγραφεί σε 10 τουλάχιστον χώρες και είναι σίγουρα πιο μεταδοτική. Η συμπτωματολογία της είναι παρόμοια με αυτήν της μετάλλαξης Όμικρον.

“Το φθινόπωρο και τον χειμώνα θα έχουμε μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας» και γι’ αυτό «έχουμε έτοιμα ολόκληρα μοντέλα για το πώς θα λειτουργήσουμε” για την αντιμετώπισή της, τόνισε ο υπουργός Υγείας.

“Μία απλή επιδημική προσομοίωση μπορεί να δείξει με πολύ απλό τρόπο ότι δεν ευσταθεί η μυθοπλασία ότι οι θερινές εξάρσεις δημιουργούν τα χειμερινά κύματα”.
Είναι η ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης με την οποία υποστηρίζει ότι ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται και φέτος το καλοκαίρι δεν θα προκαλέσει κάποιο νέο κύμα τον χειμώνα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More