Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Κέρκυρα το πρώτο ευρωπαϊκό Open Water Junior

Στην Κέρκυρα θα πραγματοποιηθεί 29 Σεπτεμβριου – 1 Οκτωβρίου 2023, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μαραθώνιας κολύμβησης Open Water Junior.

Θα είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα θα φιλοξενήσει αντίστοιχη διοργάνωση, όπως δήλωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος του ΝΑΟΚ Γιώργος Δημουλής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Κυριάκος Γιαννόπουλος και ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας και ολυμπιονίκης, Σπύρος Γιαννιώτης.

Την απόφασή τους να στηρίξουν τη διοργάνωση προ όφελος του αθλήματος αλλά και της Κέρκυρας η οποία θα αναδειχθεί μέσα από μια τέτοια ευρωπαϊκή διοργάνωση, δήλωσαν τόσο η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζορμπάς και ο Νομικός Σύμβουλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Σπύρος Κλαδάς.

Στους αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ και αναμένεται να συμμετάσχουν 200 αθλητές και αθλήτριες. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μαραθώνιας – Μεγάλων Αποστάσεων (OWS) Ηλιακών Κατηγοριών (LEN European Junior Open Water Swimming Championships) περιλαμβάνει κατηγορίες αθλητών και αθλητριών: παίδων-κορασίδων, εφήβων-νεανίδων και νέων ανδρών και γυναικών με συμμετοχές από 25 εθνικές ομάδες της Ευρώπης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More