Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Δημοτική Αγορά θα στεγαστεί το Δημαρχείο Διδυμοτείχου

Την μεταφορά του Δημαρχείου Διδυμοτείχου στην Δημοτική Αγορά της πόλης, ανακοίνωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, αφού αυτό παραχωρήθηκε με ομόφωνη απόφαση  του Δ.Σ στο ΔΠΘ, για την προσωρινή στέγαση του Τμήματος Ψυχολογίας.

Διευκρινίζοντας ο κ. Χατζηγιάννογλου ανέφερε ότι ο νέος χώρος βρίσκεται  σε κεντρικό σημείο της πόλης εκεί που υπήρχε στο παρελθόν το Δημαρχείο και που σήμερα διεξάγεται η λαϊκή αγορά.

Υπήρξαν διαβουλεύσεις μεταξύ των κτιρίων που έχει στη δικαιοδοσία του ο Δήμος όπως τόνισε, αυτό κρίθηκε το καταλληλότερο, που με τις ανάλογες παρεμβάσεις και διαρρυθμίσεις θα μπορέσει να στεγάσει τους 30 περίπου υπαλλήλους του Δήμου.

Η έρευνα σε άλλα κτίρια χρονικά και γραφειοκρατικά θα έθετε σε κίνδυνο την όλη διαδικασία, γι’ αυτό επιλέχθηκε ο πρώτος όροφος της σκεπαστής αγοράς της πόλης .

Αυτό που ακολουθεί είναι η λήψη των απαιτούμενων αποφάσεων και η εκπόνηση μικρών μελετών ώστε να ακολουθήσουν ο παρεμβάσεις και οι μεταβολές στο νέο χώρο για την στέγαση των αναγκών των υπηρεσιών και κατ’ επέκταση για την  απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών .

Στην προκειμένη περίπτωση και λόγω των στενών χρονικών ορίων δεν θα ακολουθηθεί η διαγωνιστική διαδικασία αλλά η δυνατότητα που δίνεται των άμεσων  αποφάσεων, μια ευχέρεια που δίνουν περιπτώσεις έκτακτες όπως αυτή  που έχει να κάνει με απόφαση Υπουργείου η Πανεπιστημίου.

Ζητήθηκε ακόμη  από τον ίδιο η διευκόλυνση από το Πανεπιστήμιο,  χρήσης  της  αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου για τις συνεδριάσεις όπως επίσης  το αρχείο του Δήμου να παραμείνει  στον υπάρχοντα χώρο αφού είναι δύσκολο να μεταφερθεί κάπου αλλού.

Το Μάιο σύμφωνα με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου θα πρέπει να έχει αδειάσει ο χώρος και να έχει γίνει η μεταφορά προσωπικού και του ανάλογου εξοπλισμού .

Με μικρό ενθουσιασμό οι υπάλληλοι αποδέχθηκαν την απόφαση μεταφοράς τους χωρίς κάποιος να αρνηθεί αφού όπως δήλωσαν αυτό γίνεται για το καλό της πόλης.

                                           Η σύσκεψη με την  ΕΡΓΟΣΕ

Αναφορικά με την απουσία του κ. Χατζηγιαννογλου   από την σύσκεψη της περασμένης Δευτέρας για την σιδηροδρομική σύνδεση Αλεξανδρούπολης- Ορμενίου στην οποία παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι  Αλεξανδρουπόλεως,  Σουφλιου και Ορεστιάδας ο δήμαρχος Διδυμοτείχου ανέφερε ότι το φορτωμένο πρόγραμμα του και το γεγονός ότι η σύσκεψη ήταν ενημερωτική χωρίς την λήψη κάποιων αποφάσεων, ήταν η αιτία της μη συμμετοχής του .

«Άλλωστε δεν θα άλλαζε κάτι στον προγραμματισμό της ΕΡΓΟΣΕ από την απουσία του Δήμου» τόνισε. «Έτσι όπως είναι τα χωριά του Διδυμοτείχου όπου περνά η γραμμή, δεν έχουν τον αριθμό των κατοίκων όπου θα χρειαζόταν κάποια στάση.»

Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, δήμαρχος Διδυμοτείχου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More