Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πρωί, επισκέφτηκε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογίας Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και το μεσημέρι θα πάει στο Συμβουλευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για τη Βία κατά των Γυναικών.
Ο πρωθυπουργός από το ΕΚΕΤΑ δεσμεύθηκε για αυξήσεις στο δημόσιο από 1-1-24. Ο Πρωθυπουργός απάντησε στο αίτημα των υπευθύνων του ΕΚΕΤΑ για καλύτερους μισθούς και νέες θέσεις ερευνητών, λέγοντας: «Εμείς έχουμε δώσει μία δέσμευση ότι 1/1/2024, θα υπάρχει νέο μισθολόγιο συνολικά για το Δημόσιο. Αυτό είναι ένα αρκετά σύνθετο έργο, το οποίο όμως θέλουμε να μπορεί να επιβραβεύσει κυρίως εκείνους τους τομείς δραστηριότητας όπου θέλουμε να προσελκύσουμε ανθρώπους που ξέρουμε ότι αν δεν τους πληρώσουμε ικανοποιητικά απλά δε θα είμαστε ανταγωνιστικοί”.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε σε συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ότι θα προωθήσει την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς τα δυτικά. Για το νερό χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που έβαλε την ΕΥΑΘ και την ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο και πρόσθεσε ότι οι δύο εταιρίες θα παραμείνουν στο δημόσιο. Αναφερόμενος σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι μάλλον προκαλούν “γέλιο και όχι σοβαρότητα” και τα χαρακτήρισε “λούμπεν ψηφοδέλτια”.

Διαβάστε επίσης:
Κ. Μητσοτάκης στο ΕΚΕΤΑ: Καλύτερους μισθούς για να επιβραβεύσουμε τους ερευνητές και να προσελκύσουμε ανθρώπους

Θεσσαλονίκη: Με επιτυχία έγινε η πρώτη δοκιμαστική διαδρομή του Μετρό σε όλη τη βασική γραμμή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More