Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον προιστάμενο του ΕΛΓΑ αγρότες από την Αγιά

Κλιμάκιο της ΕΟΑΣΝΛ και εκπροσώπων των Αγροτικών Συλλόγων Αγιάς και Ανάβρας συναντήθηκε  με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Σπυρόπουλο.

Στην συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στα πορίσματα από τις  εκτιμήσεις με διάφορα ζημιογόνα αίτια για καλλιέργειες στον Δήμο Αγιάς, όπως παγετός, βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις, η φαιά σήψη στο κάστανο, ενώ συζητήθηκε και το θέμα των ενστάσεων που εκκρεμούν από πέρυσι.
Οι εκπρόσωποι των αγροτών τόνισαν την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και τα πορίσματα των εκτιμήσεων, ώστε να αποδοθούν το γρηγορότερο οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς, σε μια χρονιά ιδιαίτερα δύσκολη, με μεγάλη απώλεια εισοδήματος από τις χαμηλές τιμές και το  διπλάσιο κόστος παραγωγής.
Ο Προϊστάμενος του ΕΛΓΑ ενημέρωσε το κλιμάκιο  ότι “αυτή την χρονική περίοδο γράφονται και ολοκληρώνονται τα πορίσματα για τον παγετό ώστε να σταλούν στους δικαιούχους και θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα με χρονολογική σειρά”, με τους αγρότες να κάνουν λόγο για νέα καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων.
Οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι “χρειάζεται να ενισχυθεί ο ΕΛΓΑ με  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού”.
Η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν το ζήτημα και να επιμένουν στην ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών ώστε να δοθούν πιο γρήγορα οι αποζημιώσεις στους αγρότες.
Τέλος τονίζουν ότι “είναι  απαραίτητη και ολοφάνερη η αναγκαιότητα αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ ο οποίος είναι αντιαγροτικός, αναχρονιστικός…”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More