Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο δρόμο οι συνταξιούχοι της Αρκαδίας – Συλλαλητήριο τη Δευτέρα στην Τρίπολη

“Είμαστε ξανά στο δρόμο του αγώνα. Διεκδικούμε όλα όσα δικαιούμαστε. Ότι μέχρι σήμερα, αποκρούσαμε, καθυστερήσαμε και πετύχαμε, οφείλεται στη δράση μας. Δεν έχουμε άλλη δυνατότητα, παρά να βγούμε σε αγωνιστική κινητοποίηση. Θέλουμε στο ακέραιο, όλα όσα δικαιούμαστε. Όλοι στην συγκέντρωση της Τρίπολης, τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022, στην πλατεία Πετρινού, στις 10.30 το πρωί”.

Αυτό δήλωσαν, σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη, οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών σωματείων της Αρκαδίας, αναφερόμενοι στις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων σ’ όλη τη χώρα.

Οι συνδικαλιστές των σωματείων ΙΚΑ , ΟΑΕΕ, ΔΥ, ΕΛΤΑ, ΠΑΣΑΣ – ΔΕΗ, ΟΤΕ, έβαλαν και το πλαίσιο των αιτημάτων τους.

Ζητούν, αυξήσεις σ’ όλες τις συντάξεις.

Επίσης, ζητούν, κατώτατη σύνταξη στα 659 ευρώ, έκδοση άμεσα των συντάξεων, επιστροφή όλων των αναδρομικών του 11μηνου, απόδοση του 0,5 % του ΑΕΠ, απόδοση των συνδρομών στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, απόδοση των παρακρατηθέντων στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, δημιουργία δημοσίων δομών οίκων ευγηρίας, κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου, ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Στο τέλος, κάλεσαν τους συνταξιούχους και τους πολίτες, όπως συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Τρίπολης, το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More