Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συμπαράταξη Πολιτών από τη Χίο: Η Περιφέρεια πρέπει να έχει επιτελικό ρόλο στην ανάπτυξη των νησιών

«Η οικονομία στα νησιά μας συρρικνώνεται χρόνο με το χρόνο, άρα το ζήτημα είναι να παρεμβαίνουμε με μια ολιστική λογική», τόνισε ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Γιάννης Σπιλάνης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μαζί με τις συμβούλους του συνδυασμού Γιούλη Αργυρούδη και Μαρία Νικολάρα.
Σημείωσε ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν υπάρχει σχεδιασμός και δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα στα νησιά μας.
Η περιφερειακή σύμβουλος Γιούλη Αργυρούδη σχολιάζοντας την παρουσίαση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, (στη συνεδρίαση της Τετάρτης 28/9/22 στη Χίο) για τα έργα και τις μελέτες που αφορούν τη Χίο, ήταν ιδιαίτερα καυστική λέγοντας ότι «δόθηκε η εντύπωση ότι η Περιφέρεια είναι ένας υπεργολάβος» και πως δεν φάνηκε καθόλου ο επιτελικός ρόλος που έχει να παίξει, σαν να κινείται η Περιφέρεια σε ένα παράλληλο σύμπαν!
Δείχνοντας την ατολμία της Περιφερειακής Αρχής να θέσει ζητήματα η Μαρία Νικολάρα σημείωσε ότι σε προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε στη Λήμνο παρότι βγήκε ομόφωνο ψήφισμα για την υγεία, με αφορμή το τραγικό περιστατικό με το ΕΚΑΒ στη Χίο, αυτό δεν πήγε καν στους αποδέκτες.

Σε ιδιαίτερα θέματα ο συνδυασμός του Γιάννη Σπιλάνη στάθηκε υπέρ της παράκαμψης του δρόμου στο Χαλκειός, όμως σχετικά με την παράκαμψη του Βροντάδου τόνισε την αναγκαιότητα να εξεταστεί η λύση της παράκαμψης στο 18ο χιλιόμετρο με το δρόμο από Ανάβατο, που στοιχίζει όσο η μελέτη που προωθεί η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη για την παράκαμψη Βροντάδου.
Σε ότι αφορά τον Κάμπο και την αξιοποίηση του εκθεσιακού- συνεδριακού Κέντρου «Γεώργιος Καλουτάς», ο κ. Σπιλάνης σημείωσε ότι η συζήτηση ανέδειξε πως πρέπει να υπάρξει σύνδεση των προτάσεων και πως η παρέμβαση του Πανεπιστημίου δεν πρέπει να είναι μόνο σε ερευνητικό επίπεδο αλλά και υποστηρικτικό για τον Κάμπο και τους ανθρώπους του.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More