Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα ζητήσουν οι φορείς της Ρόδου για τα προβλήματα του νοσοκομείου

Σύσκεψη για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Ρόδου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ μετά από πρόσκληση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου. Συμμετείχαν βουλευτές, εκπρόσωποι της νοσοκομειακής κοινότητας και το σύνολο των τοπικών φορέων.
Συμμετείχαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Δωδεκάνησο, Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης και Μίκα Ιατρίδη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χαρούλα Γιασιράνη, ο αντιδήμαρχος Στράτος Καρίκη, εκπρόσωποι των παρατάξεων από το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου και το περιφερειακό συμβούλιο, εκπρόσωποι από τα κόμματα, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.
Με μελανές εικόνες περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Ρόδου οι εκπρόσωποι της νοσοκομειακής κοινότητας με πρώτη τη πρόεδρο του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Πολύμνια Γαλανού η οποία ανέφερε ότι την τελευταία διετία συνολικά ,με τις αποχωρήσεις και τις συνταξιοδοτήσεις δυο μόνο νέοι γιατροί μπήκαν στο δυναμικό του νοσοκομείο. Τα τμήματα έχουν αποδεκατιστεί από ιατρικό προσωπικό και οι επτά θέσεις που θα προκηρύξει το Υπουργείο Υγείας δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα. «Εμείς ζητάμε-τόνισε η κ. Γαλανού τουλάχιστον 17 γιατρούς για να ανασάνουμε».
Παρόμοιες ήταν και οι τοποθετήσεις του προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Ρόδου Γιώργου Τριάντου, του επικεφαλής του χειρουργικού τομέα Μιχάλη Σοκορέλλου και του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χάρη Μπαρού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μόνος που αναφέρθηκε στην έλλειψη διοίκησης, πάνω από ένα μήνα στο νοσοκομείο της Ρόδου , ήταν ο Γιώργος Τριάντος.
Τοποθετήθηκαν οι και τέσσερις παρόντες βουλευτές που αναφέρθηκαν στις πρωτοβουλίες του έχουν αναλάβει για την στελέχωση του νοσοκομείου. Κλείνοντας τη σύσκεψη ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτης Εγγλέζος ανέφερε ότι θα περιμένουν σε υπόμνημα τις ελλείψεις του νοσοκομείου από τους συλλόγους γιατρών και εργαζομένων και στη συνέχεια θα επιδιώξουν να συναντηθούν με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More