Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνελήφθη οδηγός στην Εγνατία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών

Συνελήφθη στην Εγνατία Οδό από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών.

Ύστερα από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με Βουλγάρικες πινακίδες, το οποίο οδηγούσε ο κατηγορούμενος, βρέθηκαν σε αυτό οι τέσσερις αλλοδαποί που έφεραν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Συρίας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι οι αλλοδαποί (3 Αφγανοί και ένας Ιρανός) είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ στην κατοχή τους είχαν πλαστά Δελτία Αιτούντος Ασύλου.

Ο Έλληνας οδηγός τους είχε παραλάβει λίγες ώρες νωρίτερα από τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να τους μεταφέρει έναντι αμοιβής στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Το αυτοκίνητο και τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ τόσο ο οδηγός όσο και οι τέσσερις αλλοδαποί, που κατηγορούνται για πλαστογραφία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More