Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύγκρουση τρένων Τέμπη: Δύσκολες ώρες για συγγενείς και επιζώντες – Παραλαμβάνουν αποσκευές & προσωπικά αντικείμενα

Αντικείμενα και προσωπικά είδη παραλαμβάνου σήμερα επιζώντες και συγγενείς θυμάτων από το Αστυνομικό τμήμα Τεμπών.

Πρόκειται για μια δύσκολη και ψυχοφθόρα διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν γεμίσει δυο μεγάλα δωμάτια με αντικείμενα που, όπως είπε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, Αλέξανδρος Καλαφάτης, είναι από ένα σκουλαρίκι και ένα κινητό τηλέφωνο μέχρι σακίδια πλάτης και βαλίτσες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες μέχρι στιγμής έχουν γίνει 70 παραδόσεις από τους αστυνομικούς. Επίσης, σε περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί να πάει αυτοπροσώπως και στείλει κάποιο συγγενή του επιτρέπονται οι βιντεοκλήσεις για να γίνει η αναγνώριση των αντικειμένων και στη συνέχεια η παράδοσή τους.

Στον δημοσιογράφο μίλησε ένας από τους τυχερούς φοιτητές που κατάφερε να βγει ζωντανός όπως και μια γυναίκα που επέβαινε στο τρίτο βαγόνι όπου βρέθηκαν πολλοί νεκροί και περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε. Μάλιστα η γυναίκα λέει ότι υπήρχε δίπλα της μια κοπέλα ζωντανή η οποία έφτασε μέχρι το παράθυρο, πίστευε ότι θα σωθεί, ωστόσο αυτό δεν συνέβη.

«Ο οδηγός φρέναρε δυο φορές το τρένο, είχε δυο φρεναρίσματα το τρένο πριν αναποδογυρίσει. Δηλαδή πως είσαι σε ένα αστικό λεωφορείο και κάθεσαι, είσαι ανέμελος στη θέση σου και φεύγεις μπροστά. Έγινε ένα επανήλθε, έγινε ένα δεύτερο επανήλθε και μετά άρχισε να παίρνει τούμπες το τρένο[…] Τα παιδιά την απεγκλωβίσανε, ήταν έτοιμη να βγει κοντά στα παράθυρα και δεν μπορούσαν να τη βγάλουν λόγω της κατάστασής της και μαθαίνω μετά ότι η κοπέλα απανθρακώθηκε… γιατί ρε παιδιά απανθρακώθηκε; γιατί δεν μπήκε ένας διασώστης να τη βγάλει; κοντά στο παράθυρο ήταν… ναι είχαν έρθει διασώστες» τόνισε η διασωθείσα Βάσω Κόκκαλη.

O διασωθείς φοιτητής Κωνσταντίνος Γιαννακός τόνισε ότι όλοι τρέχανε να βγούνε έξω, από πόρτα, από παράθυρο από οπουδήποτε.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More