Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σ Κρεμμύδας: Να προχωρήσει η από-ιδρυματοποίηση και στην ΑΜ-Θ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνει την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση στην Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα θα λάβει χώρα στο παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜ-Θ, (σ.σ. Χρονίων Παθήσεων κοντά στην Παναγία Φανερωμένη) την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 12:00 μ.μ.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σμάραγδος Κρεμμύδας μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, υπογράμμισε πως έχουν προσκληθεί ο Περιφερειάρχης, οι Δήμαρχοι των Μητροπολιτικών πόλεων, αλλά και ενεργά κύτταρα της τοπικής κοινωνίας, σε μια προσπάθεια να γίνει μια καταγραφή των υπαρχουσών υποδομών, που εξασφαλίζουν γενικά την προσβασιμότητα στα ΑμεΑ στους δημόσιους φορείς, στις πόλεις, στη θάλασσα, στα λεωφορεία και όπου αλλού υπάρχει δραστηριότητα και παρουσία ανθρώπου. «Θα ζητήσουμε να μάθουμε από τους φορείς της Αυτοδιοίκησης,  αν υπάρχουν ελεύθερα ακίνητα προκειμένου να προχωρήσουμε στην από-ιδρυματοποίηση και στην εγκατάσταση των συνανθρώπων μας σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Δυστυχώς στην ΑΜ-Θ, είμαστε πίσω σε αυτό το κομμάτι και έχουμε να καλύψουμε πολύ δρόμο. Για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να γνωρίζουμε τις εγκαταστάσεις που ήδη υπάρχουν, αλλά και τους πόρους που είναι διαθέσιμοι και από τους συγκεκριμένους κωδικούς και φυσικά να προχωρήσουμε μέσω συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, για να υλοποιήσουμε και τους στόχους μας», τόνισε ο κ. Κρεμμύδας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More