Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ μετά το διάταγμα Σίσι

Mε τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι συνομίλησε τηλεφωνικά το βράδυ της Τετάρτης (14/12) ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο,  στον απόηχο της απόφασης του Αιγύπτιου προέδρου που με προεδρικό διάταγμα καθορίζει τα δυτικά όρια της ΑΟΖ της Αιγύπτου με τη Λιβύη.

Ο Νίκος Δένδιας επιβεβαιώνει ότι στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, συζητήθηκε το αιγυπτιακό προεδρικό διάταγμα με το οποίο ανακηρύσσονται τα θαλάσσια όρια των αιγυπτιακών θαλάσσιων ζωνών προς την πλευρά της Λιβύης.

«Συζητήθηκαν μεταξυ άλλων θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στη ΝΑ Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένου και του διατάγματος το οποίο εξέδωσε χθες ο Πρόεδρος El-Sisi», ενημέρωσε μέσω Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Είχα τηλεφωνική συνομιλία με τον ΥΠΕΞ Αιγύπτου S.Shoukry στο πλαίσιο του διαρκούς συντονισμού . Συζητήθηκαν μεταξυ άλλων θέματα που αφορούν στην ασφάλεια & σταθερότητα στη ΝΑ Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένου και του διατάγματος το οποίο εξέδωσε χθες ο Πρόεδρος El-Sisi. pic.twitter.com/SZiwEBJhfb

— Nikos Dendias (@NikosDendias) December 14, 2022

Το διάταγμα του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, καταδεικνύει ότι  η Αίγυπτος φαίνεται να κινείται με γνώμονα την Ελληνοαιγυπτιακή Συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ του 2020, αμφισβητώντας εμπράκτως το παράνομο Τουρκολυβικό Μνημόνιο, είπε ο  δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Νίκος Μελέτης.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινές δηλώσεις ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου καυχήθηκε ότι «η Λιβύη αντιστέκεται στις πιέσεις της Ελλάδας και στις ελληνικές έρευνες».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More