Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν με την οικογένεια του Γκερσκόβιτς

Η οικογένεια του αμερικανού δημοσιογράφου της Wall Street Journal Έβαν Γκερσκόβιτς, ο οποίος κρατείται στη Ρωσία ως ύποπτος για «κατασκοπεία», γνωστοποίησε σήμερα πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Εκτιμούμε το σημερινό τηλεφώνημα του προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να τον φέρει πίσω στο σπίτι όσο το δυνατόν συντομότερα», ανέφερε η οικογένεια του φυλακισμένου στη Ρωσία δημοσιογράφου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε πει ότι προσπάθησε ανεπιτυχώς χθες Δευτέρα να επικοινωνήσει με την οικογένεια του φυλακισμένου δημοσιογράφου και ότι θα προσπαθούσε εκ νέου στη διάρκεια της πτήσης του με προορισμό το Μπέλφαστ, όπου θα τιμήσει την 25η επέτειο από την ειρηνευτική συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής, με την οποία μπήκε τέλος στην πολυετή αιματοχυσία στη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέκρινε για ακόμη μια φορά τη σύλληψη του αμερικανού δημοσιογράφου, χαρακτηρίζοντάς την «εντελώς παράνομη».

Τζο Μπάιντεν: «Εντελώς παράνομη» η σύλληψη του Αμερικανού δημοσιογράφου Έβαν Γκερσκόβιτς στη Ρωσία

Ο δημοσιογράφος της WSJ συνελήφθη την 29η Μαρτίου στο Γεκατερίνμπουργκ από άνδρες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας. Θα παραμείνει υπό κράτηση έως τις 29 Μαΐου και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών εφόσον κριθεί ένοχος για κατασκοπεία.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε επισήμως χθες Δευτέρα «παράνομη» την κράτηση του Έβαν Γκερσκόβιτς, αναθέτοντας έτσι τον φάκελο της υπόθεσης στον ειδικό απεσταλμένο για περιπτώσεις ομηρίας, τον Ρότζερ Κάρστενς. Η εξέλιξη αυτή «αλλάζει τη δυναμική», υποστήριξε ο πρόεδρος Μπάιντεν.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More