Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι θα γίνει με το νηπιαγωγείο στο χωριό Λουδίας του Δ. Χαλκηδόνας

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις θα πηγαίνουν στο σχολείο τα παιδιά του χωριού Λουδίας, παρά το θέμα που προκλήθηκε λόγω του μειωμένου αριθμού μαθητών, που οδήγησε σε διακοπή της λειτουργίας του.

Το ζήτημα προέκυψε όταν διαπιστώθηκε ότι το σχολείο δεν μπορούσε να συνεχίσει την λειτουργία του, καθώς με νόμο που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση είχε οριστεί να κλείνουν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία εφ’ όσον δεν υπήρχε ο αναγκαίος αριθμός μαθητών.

Με δεδομένο ότι οι εγγραφές στα σχολεία γίνονται τον Μάρτιο και είχαν εγγραφεί μόνο τέσσερις μαθητές, η κατάσταση άλλαξε τον Σεπτέμβριο, μετά την μετακίνηση στο χωριό μιας οικογένειας, που ενέγραψε έναν επιπλέον μαθητή. Ωστόσο, και με αυτήν την εγγραφή δεν πληρούντο οι προϋποθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες το ελάχιστο όριο για να λειτουργήσει είναι πέντε παιδιά εφ’ όσον όμως πρόκειται για παραμεθόριες και δυσπρόσιτες περιοχές.

Λειτουργούμε σχολεία με ένα και δυο μαθητές, σημείωσε ο Αλέξανδρος Κόπτσης, γ.γ. υπουργείου παιδείας, εφ’ όσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου. Στην προκειμένη περίπτωση, το υπουργείο παιδείας έσπευσε να λύσει το θέμα και εφ’ όσον συμφωνήσουν οι γονείς από αύριο τα παιδιά μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους. Οι μαθητές θα μετακινούνται σε γειτονικό σχολείο σε απόσταση τριών χιλιομέτρων, με λεωφορείο που θα διατίθεται δωρεάν και θα υπάρχει συνοδός, ειδικά για τους μικρούς μαθητές. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα απασχολούνται οι γονείς με τις μετακινήσεις, δεν θα επιβαρύνονται με δαπάνες και τα παιδιά θα βρίσκονται μεταξύ πολλών άλλων μαθητών, αντί για πέντε, με αποτέλεσμα την καλύτερη κοινωνικοποίηση τους, τόνισε ο κ. Κόπτσης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More