Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το βουνό των ναζί και το θαύμα των Αγράφων» – Ένα συγκλονιστικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος, η εκπομπή της Φωνής της Ελλάδας «Αφύλαχτη διάβαση» παρουσιάζει την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, στις 13:00, ένα συγκλονιστικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για την ιστορία του βουνού των ναζί, στη συνοριακή γραμμή Αυστρίας–Γερμανίας και, παράλληλα, ένα βαθιά ανθρώπινο περιστατικό, σβησμένο από τις σελίδες της επίσημης Ιστορίας, που έλαβε χώρα στην οροσειρά των Αγράφων.

Την ώρα που οι ναζί κατέστρωναν τα σκοτεινά τους σχέδια στο Μπερχτεσγκάντεν, σχέδια που στηρίζονταν στον ρατσισμό και στη μισαλλοδοξία, την ίδια ώρα οι κάτοικοι ενός ορεινού χωριού στα Άγραφα, διέσωζαν το σύνολο των μελών της εβραϊκής κοινότητας Καρδίτσας.

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν η σπουδαιότερη μορφή της κοινότητας της Καρδίτσας και ένας από τους γηραιότερους Εβραίους της Ελλάδας, Βίκτωρας Βενουζίου, και ο συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής Αριέλ Λεκαδίτης.

Έρευνα-τεκμηρίωση-Παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης

Μετάδοση: Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 ώρα 13:00-14:00

Τρόποι Ακρόασης

Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως  TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store

Στοιχεία επικοινωνίας της Φωνής της Ελλάδας

Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238
email: [email protected]
Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More