Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Μάντσεστερ θα επιβάλει «τουριστικό φόρο» για τους επισκέπτες

Περίπου 74 ξενοδοχεία και ξενώνες στο Μάντσεστερ έχουν υπογράψει πρόγραμμα τουριστικού φόρου, το οποίο θα προβλέπει ότι οι άνθρωποι θα πληρώνουν επιπλέον 1 λίρα ανά διανυκτέρευση. Έρχεται αφού οι ξενοδόχοι ψήφισαν για τη δημιουργία ενός φορέα με την ονομασία Περιφέρεια Βελτίωσης Επιχειρήσεων Διαμονής στο Μάντσεστερ (ABID).

Η ιδέα είναι να βοηθήσουν στην τόνωση της τουριστικής οικονομίας καθώς η πόλη ανακάμπτει από την πανδημία. Πριν από το λουκέτο του Covid, το Μάντσεστερ ήταν η τρίτη πιο επισκέψιμη πόλη για διεθνείς τουρίστες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ABID θα τεθεί επίσημα σε λειτουργία την 1η Απριλίου.

Τρίτη πόλη με τις περισσότερες επισκέψεις

Ο παγκόσμιος και εγχώριος τουρισμός συνέβαλε με 9 δισ. λίρες στην τοπική οικονομία το 2019 και στήριξε περισσότερες από 100.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την συνδυασμένη αρχή του Μάντσεστερ (Greater Manchester Combined Authority).

Ασυνήθιστη πρόκληση

Ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι ήταν «μια άμεση απάντηση σε σημαντικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανάκαμψης από την πανδημία και του αντίκτυπου που είχε».

Είπε ότι τα κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση της πόλης ως προορισμού, την προσέλκυση περισσότερων εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας, όπως συνέδρια και φεστιβάλ κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής, τη βοήθεια για τη διατήρηση των δρόμων γύρω από τα ξενοδοχεία σε καθαρούς και τη «βελτίωση της υποδοχής των επισκεπτών».

Η Κέιτ Νίκολς, διευθύνουσα σύμβουλος της UK Hospitality, δήλωσε ότι το Μάντσεστερ αντιμετωπίζει «μια ασυνήθιστη πρόκληση» εν μέσω μιας «δραματικής αύξησης” νέων καταλυμάτων που χτίζονται στην πόλη. Τα πρόσθετα δωμάτια θα χρειαστούν ένα εκατομμύριο νέες διανυκτερεύσεις στην πόλη τα επόμενα χρόνια, δήλωσε η ίδια.

«Είναι αναζωογονητικό, λοιπόν, να βλέπουμε επιχειρήσεις διαμονής στο Μάντσεστερ να συνεργάζονται για να ηγηθούν μιας καινοτόμου λύσης», πρόσθεσε.

Η Μπεβ Κρεγκ, επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου του Μάντσεστερ, δήλωσε ότι «συναρπαστικές στιγμές» βρίσκονται μπροστά μας για την πόλη.

Πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι οι στοχευμένες επενδύσεις μέσω του Manchester ABID θα βοηθήσουν στη στήριξη του τομέα των καταλυμάτων, ο οποίος διαδραματίζει τόσο ζωτικό ρόλο στη στήριξη των θέσεων εργασίας στην πόλη μας και στην προσθήκη στη συνολική της ζωντάνια».

Πηγή: BBC

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More