Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ΠΟΚΕΛ με πρόγραμμα Erasmus στην Πολωνία

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA210-SCH Small-scale partnerships in school education με τίτλο «Outdoor Maths and Science», το οποίο συντονίζουν στη χώρα μας ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας, Αργύρης Γιουρούκης και το μέλος του ΠΟΚΕΛ, Καλλιόπη Μπάκου ,πραγματοποιήθηκε από 2 έως 6/10/2022 η 2η επιμορφωτική συνάντηση ευρωπαίων εκπαιδευτικών στο νηπιαγωγείο Zawiercie Νο 1 της Πολωνίας.
Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας εκπροσώπησαν οι εκπαιδευτικοί Ευδοκία Ποιμενίδου, Χρυσούλα Μαστοροδήμου και Καλλιόπη Μπάκου. Τους αντιπροσώπους των συνεργαζόμενων χωρών υποδέχτηκαν εγκάρδια οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Πολωνικού νηπιαγωγείου, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς και προσφέροντας δώρα.

Στη συνέχεια, οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες, πειραματίστηκαν και δημιούργησαν συνθέσεις με φυσικά εποχιακά υλικά. Κατόπιν η κάθε αποστολή παρουσίασε το θέμα «Η μέρα μου στο νηπιαγωγείο». Ακολούθησαν συζητήσεις και συγκρίσεις μεταξύ των εταίρων, με τις οποίες εντοπίστηκαν ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στις παρουσιάσεις.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν υπαίθρια εργαστήρια στον κήπο του Νηπιαγωγείου Zawiercie, στα οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών από τη Λιθουανία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, την Πολωνία και την Ελλάδα.

Η ελληνική ομάδα συντόνισε τους μικρούς μαθητές του πολωνικού νηπιαγωγείου στην αναπαράσταση του ελληνικού παραδοσιακού εθίμου της «Περπερούνας». Τέλος, οι εταίροι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε πολιτισμικές δραστηριότητες. Επισκέφτηκαν ζυθοποιείο της περιοχής και έλαβαν μέρος σε γευσιγνωσία μπύρας. Επίσης επισκέφτηκαν το επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο στο Ogrodzieniec, στο μονοπάτι των αετοφωλιών. Αφού προγραμματίστηκαν οι επόμενες δραστηριότητες – κινητικότητες του έργου, οι εταιρικές αποστολές επέστρεψαν στις χώρες τους, πλήρεις εμπειριών και εντυπώσεων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More