Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το σχόλιο της Λ. Κανέλλη για την επίσκεψη Σι στη Μόσχα και το sell -off των τραπεζικών μετοχών

Αφού αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις ρωσοσινικές σχέσεις και το τραπεζικό σύστημα.

«Από την ώρα που η Δύση αποφάσισε ότι η παγκοσμιοποίηση δεν της κάθεται γιατί ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και η Κίνα είναι ένας μεγάλος γίγαντας και μπορεί να της ανήκει ο επόμενος αιώνας, όποιος ήταν λίγο προσεκτικός θα ήξερε ότι τα πράγματα αλλάζουν από την εποχή που συμπληρώθηκε εκείνη η περίφημη συμφωνία Aukusκαι πετάχτηκε η Ευρώπη έξω.

Σχετικά με το ουκρανικό, είπε η βουλευτής του ΚΚΕ, δεν είναι κάτι που άνοιξε τώρα η σφήνα στο υπογάστριο της Ρωσίας. Αυτή τη στιγμή η Αμερική προσπαθεί να παραμείνει ηγέτης σε επίπεδο πλανητάρχη και υπάρχει αμφισβήτηση ευθεία και της πολιτικής της και από πάρα πολλούς άλλους ισχυρούς πόλους.

Η κυρία Κανέλλη μίλησε για επίπεδο καπιταλιστικού θηριώδους ανταγωνισμού, και τεχνητού διαχωρισμού Ανατολής – Δύσης, δηλαδή του «ανατολίτικου ΝΑΤΟ» που αναπτύσσεται τώρα. Με τα νομίσματα που έχει στα χέρια της η Κίνα, παίζεται ένα θηριώδες παιχνίδι εμπορικό και χρηματιστηριακό, επισημαίνει.

Σχετικά με τα σημάδια αστάθειας στοτραπεζικό σύστημα, η Λιάνα Κανέλλη σχολίασε ότι «αν χρειαστεί και γενικευθεί αυτή η τραπεζική κρίση θα αρχίσουν τις περικοπές στα βασικά» Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή το ελληνικό σύστημα μοιάζει να είναι θωρακισμένο κι έχει χρήματα γιατί δεν είναι αμιγώς ελληνικό πια. «Υπό λειτουργία και εποπτεία αλλωνών είναι οι τράπεζες Στην Ελλάδα», πρόσθεσε και μίλησε για διάσωση από τα ταμεία των συνταξιούχων.

«Τι μπορεί να είναι θωρακισμένο σε μια Ευρώπη που καταρρέει; Πώς μπορεί να είναι θωρακισμένη η χώρα. Ποιος έχει αυτή την ψευδαίσθηση. Αν ο πόλεμος γενικευτεί και φύγει, ένας πύραυλος να πέσει στην Αλεξανδρούπολη.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Επτά»

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More