Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίποντο παραμονής για τη Νότιγχαμ | Ισοπαλία στο Λιντς

 

Η ομάδα του Στιβ Κούπερ πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα της Σαουθάμπτον με 1:0, με χρυσό σκόρερ τον Αβονίγι, τη στιγμή που η Γουέστ Χαμ έκανε την ανατροπή, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη κόντρα στην Λιντς και παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού. 

Σαουθάμπτον – Νότιγχαμ Φόρεστ

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο επιθετικά στην αναμέτρηση και πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού, απειλώντας στο 12′ με τον Τζόνσον να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι από το ύψος του πέναλτι. Η ομάδα του Κούπερ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και πήρε το προβάδισμα στο 24′. Ο Τζόνσον έβγαλε τη Νότιγχαμ στην αντεπίθεση, τα κενά της Σαουθάμπτον ήταν πολλά και ο Αβονίγι βρέθηκε σε θέση βολής, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, κυριαρχούσαν οι δυνατές μονομαχίες και τα νεύρα, με τρεις κάρτες από το 42′ έως το 45′.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να δημιουργήσουν ευκαιρίες στην εστία του Χέντερσον, όμως έβρισκαν συνεχώς πάνω στην καλά οργανωμένη άμυνα των παικτών του Κούπερ. Οι αλλαγές δεν βοήθησαν τη Σαουθάμπτον να γίνει περισσότερο επιθετική και η Νότιγχαμ πήρε μία σημαντική νίκη, που την ανέβασε στους 17 βαθμούς, αφήνοντας στη τελευταία θέση τους “άγιους”.

ΓΚΟΛ: / 24′ Αβονίγι
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45′ Περό, 89′ Άρμστρονγκ / 42′ Φρόιλερ, 45′ Τζόνσον

Σαουθάμπτον (Νέιθαν Τζόουνς): Μπαζούνου, Λιάνκο (85′ Άρμστρονγκ), Μπέλα Κότσαπ (34′ Τσαλέτα-Τσαρ), Σαλίσου, Περό (64′ Εντότζι), Γουόρντ-Πράους, Λάβια (64′ Αρίμπο), Γουόκερ-Πίτερς, Μάρα (64′ Άρμστρονγκ), Ελγιουνούσι, Άνταμς.

Νότιγχαμ Φόρεστ (Στιβ Κούπερ): Χέντερσον, Οριέ, Γουόραλ, Μπολί, Λόντι (84′ Τόφολο), Γέιτς, Φρόιλερ, Μανγκαλά (60′ Κόλμπακ), Τζόνσον (84′ Τζόνσον), Γκιμπς-Γουάιτ (71′ Σκάρπα), Αβονίγι (71′ Σάριτζ).

Λιντς – Γουέστ Χαμ

Με δυνατά μαρκαρίσματα και λίγες φάσεις ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τον Έιλινγκ να προσπαθεί να απειλήσει στο 7′, χωρίς να βρίσκει εστία. Λίγο αργότερα ο Τσουφάλ δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του, όπως και ο Ροντρίγκο στο 23′, από κοντινή απόσταση. Λίγο αργότερα η Λιντς πήρε το προβάδισμα, με τον Σάμερβιλ να ξεκινάει ατομική ενέργεια και να βγάζει με μία κάθετη τετ-α-τετ τον Νιόντο, ο οποίος σημείωσε το 1:0. Οι φιλοξενούμενοι κάπου εκεί αφυπνίστηκαν και ανέβασαν ρυθμό. Αφού προειδοποίησαν στο 41′ με τον Σούτσεκ, κέρδισαν πέναλτι στο 44′, μετά από έπεμβαση του VAR. Ο Μπάουεν ανετράπη από τον Κέρερ και ο Πακετά έφερε το παιχνίδι στα ίσα, πριν το ημίχρονο.

Στην επανάληψη η Γουέστ Χαμ μπήκε όπως έκλεισε το πρώτο μέρος, με γκολ. Ο Σκαμάκα εκτέλεσε ένα άπιαστο σουτ εκτός περιοχής και νίκησε τον Μελιέ, για να φέρει “τούμπα” το ματς. Οι αλλαγές βοήθησαν τη Λιντς να ανεβάσει την επιθετικότητά της και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 70′, με τον Χάρισον να δίνει την ασίστ στον Ροντρίκο, που νίκησε τον Φαμπιάνσκι για το 2:2.

ΓΚΟΛ: 27′ Νιόντο, 70′ Ροντρίγκο / 45′ Πακετά, 46′ Σκαμάκα
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 9′ Ροντρίγκο, 40′ Κούπερ, 59′ Σάμερβιλ, 82′ Μαρτσ /

Λιντς (Τζέσε Μαρτς): Μελιέ, Έιλινγκ, Κοχ, Κούπερ, Στρούικ, Άνταμς, Ρόκα (78′ Γκρίνγουντ), Νιόντο, Σάμερβιλ (63′ Χάρισον), Άαρονσον (63′ Κλιχ), Ροντρίγκο.

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες): Φαμπιάνσκι, Τσουφάλ (68′ Κρέσγουελ), Ντόουσον, Κέρερ, Αγκουέρντ, Σούτσεκ, Ράις, Μπάουεν, Πακετά (80′ Μπενράχμα), Φορνάλς (80′ Ντόουνς), Σκαμάκα (68′ Αντόνιο).//

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More