Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τραγωδία με μετανάστες: Τουλάχιστον 5 άνθρωποι πνίγηκαν ανοικτά του Πουέρτο Ρίκο – 66 διασώθηκαν

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι πνίγηκαν και 66 διασώθηκαν όταν πλεούμενο που θεωρείται πως ανήκε σε διακινητές τους άφησε στα νερά ανάμεσα στη Δομινικανή Δημοκρατία και στο Πουέρτο Ρίκο, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη (28/7) η ακτοφυλακή των ΗΠΑ.

Ομάδες έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν να ψάχνουν επιζώντες γύρω από φυσικό καταφύγιο στο νησί Μόνα, περίπου 70 χιλιόμετρα δυτικά από τις ακτές του Πουέρτο Ρίκο.

Τα πέντε πτώματα βρέθηκαν στη θάλασσα, διευκρίνισε η αμερικανική ακτοφυλακή. Ανάμεσα στους 66 ανθρώπους που διασώθηκαν, δύο ήταν ανήλικοι. Ωστόσο ούτε ο αριθμός των ανθρώπων που επέβαιναν στο πλεούμενο, ούτε οι εθνικότητές τους ανακοινώθηκαν.

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Καραϊβική τους τελευταίους μήνες στην προσπάθειά τους να φθάσουν στις ΗΠΑ. Το Πουέρτο Ρίκο είναι αμερικανικό έδαφος.

Μεγάλο μέρος των θυμάτων των πρόσφατων τραγωδιών έφυγε από την Αϊτή, μια από τις φτωχότερες χώρες του δυτικού ημισφαιρίου, όπου την πολιτικοοικονομική κρίση των τελευταίων ετών επιδεινώνει η έξαρση της βίας των συμμοριών.

Την Κυριακή, 17 αϊτινοί μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και 25 διασώθηκαν όταν ναυάγησε το σκάφος στο οποίο επέβαιναν κοντά στις Μπαχάμες καθώς προσπαθούσαν, σύμφωνα με τις αρχές, να φθάσουν στη Φλόριντα.

Τα θαλάσσια ρεύματα είναι ισχυρά γύρω από το νησί Μόνα, ανάμεσα στο Πουέρτο Ρίκο και στην Ισπανιόλα, τη νήσο που μοιράζονται η Αϊτή (δυτικά) και η Δομινικανή Δημοκρατία (ανατολικά).

Τον Μάιο, 11 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στην ίδια περιοχή, μετά το ναυάγιο του πλεούμενου στο οποίο είχαν επιβιβαστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More