Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός – 8 έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2022

Το πρώτο Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2022, στον τόπο καταγωγής του διακεκριμένου επιστήμονα και πολιτικού, Δημήτρη Κρεμαστινού.

Εικοσιέξι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τη συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του διακεκριμένου μαέστρου Νίκου Χαλιάσα. Στόχος του Φεστιβάλ είναι να αποτελέσει έναν βιώσιμο πολιτιστικό θεσμό, με επίκεντρο την παρουσίαση και ανάδειξη των πολιτιστικών γεγονότων, ως μέσων υγιούς τουριστικής ανάπτυξης.

Η πρώτη διοργάνωση, επέλεξε ένα πρόγραμμα με διαφορετικές μουσικές εκδηλώσεις, και ευελπιστεί να αγκαλιαστεί τόσο από τους κατοίκους του νησιού, όσο και από τους επισκέπτες, ανεξαρτήτως ηλικίας αλλά και μουσικών προτιμήσεων, καθώς οι τέσσερις συναυλίες βασίζονται σε ένα ρεπερτόριο όπου η κλασική μουσική συναντά την jazz και την κινηματογραφική μουσική.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με το σύνολο εγχόρδων «Μικρή Ορχήστρα», υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα και τη σύμπραξη της εξάρχουσας της Κρατικής Ορχήστρας Κωνσταντινούπολης, Özgecan Günöz αλλά και της 12χρονης ταλαντούχας βιολονίστας Νικολίας Γαρουφαλλίδου. Επίσης, στη Χάλκη θα βρεθεί το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Metallon», η διακεκριμένη υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη, το Duo Aura (Αγάπη Τριανταφυλλίδη, πιάνο – Nil Kocamanğil, βιολοντσέλο) σε συνεργασία με τον εξάρχοντα βιολιστή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιάννο Μαργαζιώτη. Τέλος, ο Χρίστος Παπαγεωργίου θα παρουσιάσει ένα ρεσιτάλ πιάνου, με τη συμμετοχή σε πιανιστικά έργα για 4 χέρια της Σεβαστής Χατζηστρατή και της νεαρής Νικολίας Γαρουφαλλίδου.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της A.E. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και διοργανώνεται από το Δήμο Χάλκης, σε συνεργασία με την p-art of the solution AΜKE και την Anax-Cultural Projects ΑΜΚΕ, ενώ πραγματοποιείται με την αμέριστη υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, της ΠΕΔ – Νοτίου Αιγαίου και του Europe Direct – Νοτίου Αιγαίου.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΝΟΤΙΟΥ ΑΓΙΑΙΟΥ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More