Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χίος: Αγιασμός στο Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας, αλλά χρειάζεται και ογκολόγος

Αγιασμός στο Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας του Νοσοκομείου Χίου, παρουσία της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Ασημίνας Γκάγκα πραγματοποιήθηκαν σήμερα.«Πολύ σημαντικό όλοι οι χρόνια άρρωστοι να κάνουν θεραπεία κοντά στο σπίτι τους στην περιοχή τους», τόνισε η υπουργός που άκουσε όμως και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα.

Και μάλιστα από ασθενή ο οποίος έκανε τη θεραπεία την ώρα του Αγιασμού και όταν χαιρέτισε τους ασθενείς η υπουργός, της ανέφερε το μείζον πρόβλημα. Ότι δηλαδή η Μονάδα που αφορά κύρια ασθενείς με καρκίνο και αιματολογικά προβλήματα δεν διαθέτει ογκολόγο.


Λίγο μετά στις δηλώσεις της η κα. Γκάγκα σημείωσε ότι παρόλο που προκηρύσσονται θέσεις δεν βρίσκεται πάντα και γιατρός. Σημείωσε όμως ότι με τις νέες τεχνολογίες μπορούν να δοθούν λύσεις, όπως μέσω τηλεσυνδέσεων με νοσοκομείο που να διαθέτει Ογκολογική Κλινική, κάτι που τη διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του παθολογικού τμήματος, παθολόγος γιατρός Γιάννης Μαλακός πως γίνεται.

Την ευχή του να μην χρειάζεται μια τέτοια μονάδα, αλλά όταν χρειάζεται να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους ανθρώπους εξέφρασε ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος που τέλεσε και τον Αγιασμό.
Μέσω του ταμείου του Αντιφυματικού Αγώνα της Μητρόπολης Χίου, στο οποίο πρόεδρος είναι ο εκάστοτε Μητροπολίτης, ο Σεβασμιότατος σημείωσε ότι έχουν δοθεί ως δωρεά στο νοσοκομείο τα τελευταία χρόνια περί τις 100.000 ευρώ, συνεισφέροντας στο να ολοκληρωθούν οι εργασίες στη μονάδα, αλλά και γενικότερα την περίοδο της πανδημίας.
«Υπάρχει καιρός του σιγείν, υπάρχει καιρός του λαλείν, τώρα είναι καιρός του πράττειν», είπε ο Μητροπολίτης Χίου.

Η Διοικήτρια του νοσοκομείου, Ελένη Κανταράκη, εμφανώς συγκινημένη έκανε λόγο για υλοποίηση του οράματος της Διοίκησης του Νοσοκομείου και του Συλλόγου Καρκινοπαθών Χίου «ΕλπίΖΩ». Μάλιστα προσφέρθηκε τιμητική πλακέτα στον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, Στρατή Βενέτο, και στο πρόσωπό του σε όλο το τμήμα, αφού με υπερβάλλοντα ζήλο και επαγγελματική συνείδηση υλοποίησαν το συγκεκριμένο έργο.


Την ικανοποίησή της εξέφρασε και η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Χίου, Τούλα Βογιατζή, ευχαριστώντας του επώνυμους και ανώνυμους δωρητές που βοήθησαν ώστε να γίνει πράξη η Μονάδα, η οποία πρέπει τώρα να στελεχωθεί με το απαραίτητο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More