Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Λύτρωση” στο φινάλε για τη Χιρόνα

 

Μπορεί να δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα κόντρα στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ, όμως, ένα γκολ του Ρομέου στο 92ο λεπτό ήταν αρκετό για να χαρίσει στην ομάδα του Μίτσελ τη νίκη με 2-1.

Το δεύτερο φετινό της τρίποντο κατέκτησε η Χιρόνα. Οι Καταλανοί “έκαμψαν” την αντίσταση των παικτών του Μαρτίν και ανέβηκαν στην 9η θέση της βαθμολογίας με επτά πόντους. Από την άλλη, οι “πουσελάνος” έμειναν στην 16η θέση της κατάταξης έχοντας τέσσερις βαθμούς.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με άσχημο τρόπο για την Βιγιαδολίδ, αφού έχασε τον Γκουαρδιόλα με τραυματισμό μόλις στο 6′. Παρ’ όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη σημαντική ευκαιρία στην αναμέτρηση, με τον Μέσα από το ύψος της περιοχής να σημαδεύει το δοκάρι της εστίας του Χουάν Κάρλος.

Η Χιρόνα σα να ξύπνησε από εκεί κι έπειτα, χάνοντας στο 19′ μεγάλη ευκαιρία με τον Ρομέου να πιάνει την κεφαλιά μετά από κόρνερ και τον Ασένχο να κάνει τρομερή επέμβαση, πράγμα που δεν μπόρεσε να κάνει δύο λεπτά αργότερα. Στο 21′ ο Ρεϊνίρ πήρε την κάθετη πάσα στην περιοχή από τον Γκαρσία και εκτέλεσε με τη μία στη δεξιά γωνία του Ισπανού τερματοφύλακα για το 1-0.

Στο 33′ η πλευρά της Βαγιαδολίδ ζήτησε πέναλτι σε πέσιμο του Βάϊσμαν μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να μην συγκινείται. Λίγο αργότερα οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν. Ένα φανταστικό σουτ του Μόντσου από τα 35 μέτρα κατέληξε στην αριστερή γωνιά του ανήμπορου να αντιδράσει Χουάν Κάρλος.

Στην επανάληψη, το παιχνίδι ξεκίνησε με χαμηλότερο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να προχωρούν και σε αλλαγές αναζητώντας το καλύτερο από την αναμέτρηση. Κάποιες παράλληλες σέντρες των παικτών της Βαγιαδολίδ πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Σιγά σιγά οι γηπεδούχοι ανέβαζαν ξανά το ρυθμό τους και έπαιρναν τον έλεγχο της κατοχής. Στο 88ο λεπτό κατάφεραν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα με εξαιρετική κεφαλιά του Ρομέου από σέντρα του Μπουένο.

Γκολ: Ρεϊνίρ 21′, / Μόντσου 38′

Κίτρινες: Ανουάρ 9′, Μέσα 79′

Χιρόνα (Μίτσελ): Χουάν Κάρλος, Μαρτίνεθ (Κόουτο 74′), Μπουένο, Λόπεθ (Βαγιέχο 59′), Χουάνπε, Γκουτιέρες, Ρικέλμε (Σάϊς 59′), Γκαρσία, Ρομέου, Ρεϊνίρ (Βίγια 74′), Καστεγιάνος (Ερνάντες 90’+2′).

Ρεάλ Βαγιαδολίδ (Ρόχο Μαρτίν): Ασένχο, Πέρεθ (Φρεσνέντα 28′), Φερνάντεθ, Σάντσεθ, Ολάσα, Πέρεθ (Αγκουάδο 76′), Μόντσου, Μέσα, Πλάτα (Κένεντι 76′), Γκουαρδιόλα (Βάϊσμαν 6′), Ανουάρ (Πλάνο 46′).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More