Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Σάντσεθ: Με φυσική παρουσία στη σύνοδο EuroMed – Κανονικά η συνάντηση με Μητσοτάκη

Μετά την επιστροφή του από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, το βράδυ της Κυριακής, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Η ατζέντα του έχει αλλάξει και συμμετέχει μόνο τηλεματικά στις πιο σημαντικές συναντήσεις. Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο προήδρευσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νάντια Καλβίνιο. Στη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής για έλεγχο της κυβέρνησης ζήτησε να ψηφίσει τηλεματικά.

Πηγές της Μονκλόα διαβεβαιώνουν ότι ο Σάντσεθ είναι καλά αλλά παρουσιάζει τα κλασικά συμπτώματα του κορονοϊού. Επιπλέον διατηρούν στο πρόγραμμά του την φυσική παρουσία του την ερχόμενη Παρασκευή στο Αλικάντε, όπου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια συνάντηση των 9 ευρωμεσογειακών χωρών EuroΜed. Στη σύνοδο συμμετέχουν η Κύπρος, Κροατία, Σλοβενία, Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία και Ελλάδα.

Στο περιθώριο της συνόδου διατηρούν επίσης στο πρόγραμμά του δύο διμερείς συναντήσεις με τον Σλοβένο πρωθυπουργό και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Σάντσεθ θα υποδεχθεί τον κ. Μητσοτάκη στις 30/9 στις 11.30 ώρα Ελλάδας. Μετά τη συνάντηση θα κάνουν δηλώσεις από κοινού.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More