Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλαλητήριο αγροτών το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Έκκληση προς τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων για συμμετοχή το συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στην AGROTIKA.
Στη σχετική ανακοίνωση περιγράφεται η κατάσταση που βιώνει η πλειοψηφία, αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων με την αύξηση του κόστους παραγωγής.
“Την ίδια στιγμή τα προϊόντα μας πουλιούνται σε πρωτοφανείς εξευτελιστικές τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής είτε παραδίδονται στις βιομηχανίες και τους εμπόρους με το αίσχος των ανοιχτών τιμών χωρίς να ξέρουμε πόσο, πότε, και αν, θα πληρωθούμε.
Χάρη στην «ελεύθερη οικονομία της αγοράς» και τον νόμο «προσφοράς και ζήτησης» που οι Κυβερνήσεις επικαλούνται, υπάρχει αισχροκέρδεια και πρωτοφανές κλέψιμο σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών από το χωράφι στο ράφι. Έτσι τα προϊόντα που τα πουλάμε κάτω από το κόστος παραγωγής φτάνουν από 6-10 φορές ακριβότερα στο ράφι και την κατανάλωση!!!
Η Κυβέρνηση της ΝΔ λέει πως κάνει ότι μπορεί στις «σφικτές δημοσιονομικές συνθήκες» της χώρας να στηρίξει το εισόδημα μας με ψίχουλα, με voucher, pass κλπ…. Για να δούμε πόσο αληθεύει αυτό. Παράδειγμα: Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο υπερμνημόνιο που πάλι εμείς θα το πληρώσουμε. Δίνουν 70 δις ευρώ στους επιχειρηματίες και τίποτα στον πρωτογενή τομέα. Για τις επιπτώσεις από τον κορονοιό, έδωσαν 32 δις στις επιχειρήσεις και μόλις 350 εκ ευρώ σε γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς και μελισσοκόμους.
Δυναμώνουμε τους αγροτικούς συλλόγους, τις Ομοσπονδίες, την ΠΕΜ. Με μαζικές κινητοποιήσεις απαιτούμε το δίκιο μας και αγωνιζόμαστε για την επιβίωση μας. Επιδιώκουμε τον κοινό βηματισμό με τους υπόλοιπους παραγωγούς του πλούτου, που αν και παράγουν τα πάντα δεν μπορούν να ζήσουν από τη δουλειά τους. Στον αγώνα έχεις θέση και είναι δική σου ευθύνη να το αποφασίσεις.
Όλοι στους δρόμους! Όλοι στο συλλαλητήριο στην AGROTIKA και μετά στις πανελλαδικά συντονισμένες κινητοποιήσεις. Για να ελπίζουμε και να επιβιώσουμε”.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More