Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Κιβωτός του Κόσμου”: Χωρίς άδεια λειτουργίας η δομή της Καλαμάτας – Νέες μαρτυρίες από παιδιά που έφυγαν ξαφνικά

Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση της δωρήτριας του οικήματος που στεγάζεται η δομή της “Kιβωτού του Κόσμου” στην Καλαμάτα κ. Καρέλια, κάνει λόγο για “προβλήματα, πριν ακόμα ξεκινήσει επίσημα η λειτουργία της δομής”, η οποία ξεκίνησε την λειτουργία της χωρίς να έχει αδειοδοτηθεί. Νέα δημοσιεύματα που επικαλούνται μαρτυρίες φιλοξενούμενων, σχηματίζουν ζοφερή εικόνα στην συγκεκριμένη δομή.

Η ξαφνική αποχώρηση των μεγαλύτερων σε ηλικία φιλοξενούμενων της δομής της “Κιβωτού του Κόσμο” στην Καλαμάτα, καθώς και η διακοπή των σπουδών τεσσάρων από αυτούς, παραπέμπει σε πιθανή δυσλειτουργία της δομής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθερία”, τα παιδιά αυτά τα κρατούσαν κλειδωμένα σε χώρο της “Κιβωτού” στην Αθήνα, για να συνετιστούν.

Τι αναφέρει η δωρήτρια του χώρου όπου λειτουργεί η δομή

Όπως αναφέρει σε διαδικτυακό ιστότοπο  η κ. Μίνα Σπυροπούλου – Καρέλια, η επικοινωνία της με την πρεσβυτέρα και τον πατέρα Αντώνιο ήταν “προβληματική”. Όπως υποστηρίζει η ίδια, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την πρεσβυτέρα, η τελευταία της ζήτησε να κατασκευαστεί χώρος για θεατρικές παραστάσεις μέσα στην έκταση 30 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε στην “Κιβωτό” και όταν η κ. Καρέλια δεν συναίνεσε, η πρεσβυτέρα διέκοψε την επικοινωνία. Σε προσπάθεια της δωρήτριας να επικοινωνήσει ξανά με την πρεσβυτέρα, στο τηλέφωνο απάντησε ο οδηγός της.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η κ. Καρέλια στα ΜΜΕ, η δομή της Καλαμάτας ξεκίνησε να λειτουργεί πριν ακόμα λάβει την επίσημη άδεια. Η ίδια συμπλήρωσε ότι δεν επιθυμεί να πάρει πίσω την δωρεά του χώρου, αλλά ζητά να υπάρχει κρατικός έλεγχος στην δομή.

Ρεπορτάζ: Κ. Γαζούλης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More