Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Το βασικό μέτωπο κοντά στο Αλεποχώρι – Εντολή για εκκένωση του οικισμού Μύτικα

Στο Πόρτο Γερμενό μαίνεται η μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν σπίτια και ένα ξενοδοχείο. Από το 112 εστάλη προληπτική εντολή εκκένωσης για το χωριό Μύτικα. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Αλέξανδρο Καλαφάτη, το 112 κάλεσε νωρίτερα τους πολίτες που βρίσκονται στον Μύτικα να εκκενώσουν προς Ψάθα. Για τη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό σήμανε αμέσως συναγερμός καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται το καλοκαίρι αρκετός κόσμος.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε σημείο με πυκνό πευκοδάσος και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια πολύ μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής με εναέρια μέσα ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούν προς το Πόρτο Γερμενό.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική το βασικό πύρινο μέτωπο βρίσκεται κοντά στο Αλεποχώρι, δηλαδή καίει προς την πλευρά της Ψάθας.

Υπενθυμίζεται ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλά καμένα στρέμματα από την περυσινή φωτιά που ξέσπασε στα Βίλια και είχε κινηθεί και τότε προς το Πόρτο Γερμενό.

Κατά την Πυροσβεστική δεν υπάρχει αναφορά για καμένο σπίτι, αλλά μόνο για φωτιά σε παράπηγμα κατά την έναρξη της φωτιάς.

«Η φωτιά είναι μέσα στη χαράδρα και καίει δασικές εκτάσεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μάνδρας, Παναγιώτης Κολοβέντζος. και πρόσθεσε: «oι δυνάμεις επιχειρούν πλήρως και σε όλο το μέτωπο, όμως οι συνεχείς εναλλαγές του αέρα δυσκολεύουν πολύ το έργο τους. Αν δεν είχε αυτή την δύναμη ο αέρας, θα την είχαμε θέσει υπό έλεγχο, όμως αλλάζει συνεχώς και κάποιες στιγμές δυναμώνει πολύ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτο Γερμενό Αττικής είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα Σ.μη.Ε.Α. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 Α/Φ και 6 Ε/Π, εκ των οποίων τα 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.

Σε Γενική Επιφυλακή τέθηκε το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής.

Μέλη της ομάδας Πυρκαγιά Ενημέρωση έχουν αναρτήσει φωτογραφίες από την περιοχή.

Πηγές: ΕΡΤ – Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης/ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More