Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Λουίς Ενρίκε φαβορί για τον πάγκο της Τσέλσι

Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε, είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος προπονητής της Τσέλσι μετά την απομάκρυνση του Γκράχαμ Πότερ, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της SunSport.

Ο Τζούλιαν Νάγκελσμαν είναι το σημερινό φαβορί των μπουκ για να πάρει τη σκυτάλη από τον Γκράχαμ Πότερ.
Ωστόσο, οι “Μπλε” πρτέπει να ζητήσουν την άδεια της Μπάγερν Μονάχου για να μεταφέρουν τον Γερμανό στο Στάμφορντ Μπριτζ, καθώς εξακολουθεί να είναι σε άδεια.

Και αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί, καθώς οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ εάν περάσουν εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα και της Ισπανίας, Ενρίκε, έχει αρκετούς θαυμαστές στην ιεραρχία του Στάμφορντ Μπριτζ.

Και απόλαυσε το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας του στη Μπάρτσα, όπου την οδήγησε σε πρωτοφανή επιτυχία, όπως θα απαιτηθεί να κάνει και στην Τσέλσι.
Την πρώτη του σεζόν ως επικεφαλής, 2014-15, οδήγησε την Μπάρτσα στο τρεμπλ καθώς κέρδισε κάθε τρόπαιο που προσφερόταν με μια δύναμη κρούσης των Λιονέλ Μέσι, Λουίς Σουάρες και Νεϊμάρ.

Ο Ενρίκε απολύθηκε από την εθνική Ισπανίας για τον ταπεινωτικό αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο στα πέναλτι κόντρα στο Μαρόκο.

Αλλά πριν από αυτό, του πιστώθηκε ότι αναζωογόνησε την εθνική Ισπανίας με μια πορεία στον ημιτελικό του Euro 2020, όπου ήταν άτυχοι απέναντι στην μετέπειτα θριαμβεύτρια Ιταλία.

Και οδήγησε την Ισπανία στον τελικό του Nations League του 2021, όπου έχασε 2-1 από τη Γαλλία του Μπαπέ.

Πηγή: The Sun
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More