Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βρετανία: «Βροχή» οι υποψηφιότητες ενώ επιταχύνεται η κούρσα διαδοχής – Στο φως νέο σκάνδαλο για τον Τζόνσον

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Ναντίμ Ζαχάουι, και ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, είναι οι τελευταίες «προσθήκες» στην κούρσα για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.

Η υφυπουργός Εμπορίου της Βρετανίας Πένι Μόρντοντ ανακοίνωσε επίσης ότι θέτει υποψηφιότητα για να αντικαταστήσει τον Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία των Συντηρητικών. “Η ηγεσία μας πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να αφορά λιγότερο τον ηγέτη και περισσότερο το πλοίο”, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η 49χρονη Μόρντοντ.

Ανακοινώνονται συνεχώς υποψηφιότητες για τα ηνία των Τόρις, και η λίστα αναμένεται να μεγαλώσει περαιτέρω. Εκτός κούρσας βρίσκεται ο Μπεν Ουάλας.

Στο μεταξύ, νέο σκάνδαλο κατάχρησης εξουσίας από τον απερχόμενο πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον αποκαλύπτεται από την εφημερίδα Times. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο ίδιος ήθελε, όντας δήμαρχος του Λονδίνου, να διορίσει γυναίκα προκειμένου να συνάψει ερωτική σχέση μαζί της.

Σημειώνεται ότι πολλοί βουλευτές ασκούν πιέσεις για την διενέργεια της εκλογής του διαδόχου του Μπόρις Τζόνσον με συνοπτικές διαδικασίες.

Ρεπορτάζ: Βάνα Κουτρουλού

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More