Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεανικής Καινοτομίας: Ελληνικός θρίαμβος οκτώ βραβείων

Η ελληνική ομάδα από το Γυμνάσιο Κιλκίς Microgreens – Magicgreens κατέλαβε την πρώτη θέση στο φεστιβάλ νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας που έγινε στο Ταλίν της Εσθονίας. Την τρίτη θέση κατέλαβε η επίσης ελληνική φοιτητική συμμετοχή Drug n Drop!. Είναι η πρώτη φορά όπου οι βαλίτσες των Ελλήνων μαθητών και φοιτητών θα είναι γεμάτες με τόσα βραβεία, διαφόρων κατηγοριών!

Θυμίζουμε ότι και πέρσι η Ελλάδα κέρδισε δύο από τα μεγάλα βραβεία, την πρώτη τότε θέση για τους φοιτητές και τη δεύτερη για τους μαθητές, οπότε η «παράδοση» συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τους κριτές, οι ιδέες καθαυτές των παιδιών, το ομαδικό τους πνεύμα, αλλά κυρίως, ο κοινωνικός αντίκτυπος που έχουν οι επιχειρήσεις τους, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, είναι που έκαναν τη διαφορά.

Και στις δύο περιπτώσεις υμνείται η κυκλική οικονομία, αφού οι μεν μαθητές έφτιαξαν ουσιαστικά «μικρά θερμοκήπια» μέσα σε παλιούς πύργους υπολογιστών, οι δε φοιτητές, δίνουν μια λύση στο μείζον θέμα της διαχείρισης των άχρηστων ή ληγμένων φαρμάκων.

αποστολή στην Εσθονία: Βαγγέλης Λιακόγκονας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More