Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Αποκαρδιωτική η επόμενη μέρα στα καμένα – Ζητούν να στηριχθούν οι κάτοικοι (βίντεο)

Αποκαρδιωτική είναι εικόνα των ολοσχερώς κατεστραμμένων περιοχών στα νότια του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο. Από τον Ορνέ και την Κρύα Βρύση, μέχρι τις Μέλαμπες και την Αγία Γαλήνη, συναντάμε εικόνες αποκάλυψης.

Μελίσσια, ελαιώνες, θερμοκήπια, αμπέλια, οι κόποι των ανθρώπων που έχουν δει τις περιουσίες τους να καίγονται μέσα σε λίγα λεπτά. Οι κάτοικοι δηλώνουν πικραμένοι και απογοητευμένοι.

Ζητούν νέο, αποτελεσματικό σχέδιο πυροπροστασίας, αλλά και την άμεση και ικανοποιητική αποζημίωση τους απλό τον ΕΛΓΑ. Να υπενθυμίζουμε ότι αύριο Δευτέρα, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, θα ζητήσει την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στις Μέλαμπες έφτασε στις 10:30 το πρωί της Κυριακής ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, συνοδευόμενο από το δήμαρχο Αγ. Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη, και το διευθυντή του ΕΛΓΑ Κρήτης, Νίκο Δασκαλάκη.

Σε ανοικτή σύσκεψη που ακολούθησε, οι κάτοικοι ζητούν τη δημιουργία δύο πυροσβεστικών κλιμακίων στην πληγείσες περιοχή, καθώς και την άμεση υποστήριξη του ΕΛΓΑ.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ. Κεφαλογιάννης εξήρε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον αγώνα που έδωσε, ενώ δεσμεύτηκε για άμεσες παρεμβάσεις στο κομμάτι των αποζημιώσεων.

Χθες την περιοχή επισκέφθηκε ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάσταση και τις τεράστιες καταστροφές, από το δήμαρχο Αγ. Βασιλείου και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, και στις δηλώσεις του ζήτησε να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών και επούλωσή τους, επισημαίνοντας πως πρέπει να δοθεί βοήθεια στους κατοίκους που επλήγησαν, «προκειμένου να σταθούν στα πόδια τους».

Την περιοχή επισκέπτεται κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με επικεφαλής το γραμματέα της ΚΠΕ, Ανδρέα Σπυρόπουλο. Το μεσημέρι στις Μέλαμπες θα έχουν συνάντηση με το δήμαρχο Αγίου Βασιλείου και φορείς της περιοχής, και στις 14.30 θα γίνει σύσκεψη στην Π.Ε. Ρεθύμνου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More