Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Anadolu: Η Ελλάδα είναι κορυφαίος προορισμός για τους τρομοκράτες του FETO

«Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, η γειτονική Ελλάδα έγινε κορυφαίος προορισμός για μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Φετουλάχ (FETO) που διαφεύγουν από τη δικαιοσύνη» σημειώνει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, ανήμερα της επετείου του αποτυχημένου πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα το βράδυ της 15ης Ιουλίου του 2016.

Επαναφέροντας το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση 8 πραξικοπηματιών στην Τουρκία και την άρνηση της ελληνικής πλευράς το άρθρο σημειώνει μεταξύ άλλων πως «από τις 15 Ιουλίου 2016, σχεδόν 20.000 Τούρκοι πολίτες, κυρίως μέλη της FETO, πέρασαν στην Ελλάδα» και συμπληρώνει πως μπορεί κάποιοι από αυτούς να πήγαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όμως «περίπου 9.000 από αυτούς ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην ίδια την Ελλάδα».

Ενώ όσο αναφορά τους «8» στο άρθρο σημειώνεται πως «οι στρατιώτες ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν το σχέδιο πραξικοπήματος και η Αθήνα αρνήθηκε να συμφωνήσει με τα επίμονα αιτήματα έκδοσης από Τούρκους αξιωματούχους» ενώ από τη δική τους πλευρά «τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι οι στρατιώτες μέλη της FETO στάλθηκαν στο εξωτερικό από τις ελληνικές αρχές από φόβο ότι η Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών της Τουρκίας θα επιδιώξει να επιστρέψουν.

Τέλος, αναφορά γίνεται και σε ένα βίντεο του Φετουλάχ Γκιουλέν σε μια εκδήλωση στην Αθήνα με τον αρχηγό της FETO να χαρακτηρίζει, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, την Ελλάδα «αδελφή χώρα» και πως «Χάρη σε αυτή την αδελφότητα, τους θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση. [Αυτό που έκανε η Ελλάδα] θα γραφτεί με χρυσό και ασήμι στις ένδοξες σελίδες της ιστορίας».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More