Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H ΕΡΤ στο Κίεβο: Ανατολική Ουκρανία – Σφοδρές μάχες στην περιοχή του Σεβεροντονιέτσκ

Οι μάχες στα ανατολικά της Ουκρανίας συνεχίζονται, με την περιοχή του Σεβεροντονιέτσκ να βρίσκεται στο στόχαστρο των ρωσικών βομβαρδισμών. Όπως μεταδίδει η απεσταλμένη της ΕΡΤ στο Κίεβο, υπήρξε μία πληροφορία από τoν κυβερνήτη του Σεβεροντονιέτσκ, Γκαϊντάι, ότι εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά στο χημικό εργοστάσιο Αζότ, μετά τον βομβαρδισμό του από Ρώσους, στο οποίο έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες πολίτες, που ο ίδιος τους υπολογίζει γύρω στους 800, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη της φωτιάς.

Στην κατεχόμενη Ζαπορίζια, τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίς το πρωί και η μισή πόλη έχει μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ στην περιφέρεια του Τερνόπιλ, έχουν καταγραφεί απώλειες αμάχων μετά από χθεσινή ρωσική επίθεση. Ο κυβερνήτης της περιφέρειας δεν διευκρίνησε τονα αριθμό αλλά είπε ότι μεταξύ των τραυματιών υπήρξαν και παιδιά.

Από το υπουργείο Υγείας δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία για τις επιπτώσεις του πολέμου στους Ουκρανούς πολίτες, μεταξύ των οποίων σημειώνεται ότι “ο πόλεμος γερνάει τους κατοίκους της Ουκρανίας κατά 10 έως 15 χρόνια”.

Η καλή είδηση της ημέρας από το Κίεβο είναι πως επαναλειτουργεί το μεγαλύτερο μεταλλουργικό εργοστάσιο, που ήταν κλειστό από την αρχή της ρωσικής εισβολής και περισσότεροι από 20.000 πολίτες αναμένεται να επιστρέψουν στις δουλειές τους, στο πόστο που είχαν πριν τον πόλεμο.

Αποστολή – Κίεβο: Κάτια Αντωνιάδη

Κάμερα: Φώτης Πάντος

Ήχος: Γιώτα Δερβιτσιώτη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More