Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Ελλάδα στην έκθεση «Νational Geographic Τraveller Food Festival» στο Λονδίνο – Η Ελ. Σκαρβέλη μιλά στην ΕΡΤ (video)

Στην φετινή έκθεση «Νational Geographic Τraveller Food Festival» που πραγματοποιήθηκε στις 16-17 Ιουλίου στο Λονδίνο, η Ελλάδα συμμετείχε με στόχο την προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού και με ποικιλία προϊόντων από την Κρήτη και την Θεσσαλονίκη που είναι η πρωτεύουσα UNESCO της γαστρονομίας, από το Βόρειο Αιγαίο και Νότιο Αιγαίο.

Στην έκθεση, η οποία απευθύνεται σε κοινό που είναι λάτρεις της γαστρονομίας και ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό και τα πολυτελή ταξίδια, συμμετείχαν 7 σεφ από την Ελλάδα που ετοίμασαν πιάτα μοναδικά με τα περισσότερα να έχουν κατ’ εξοχήν θαλασσινά.

«Από την κατηγορία των street food δεν έλειπε και το σουβλάκι που πλέον είναι trend και όχι το παραδοσιακό μας» τόνισε η Ελένη Σκαρβέλη Προϊστάμενη του γραφείου ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ.

Τα δύο ελληνικά περίπτερα για να πλαισιώσουν την ελληνική γαστρονομία είχαν γραφική διακόσμηση όπως το καρπούζι, τα φραγκόσυκα που είναι ελληνικά προϊόντα. Σε αυτά εκπρόσωποι των ελληνικών προορισμών έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες να γευτούν τοπικά εδέσματα και να δοκιμάσουν ελληνικές ποικιλίες κρασιών.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολλή μεγάλη, με τους διοργανωτές να θέλουν να περάσουν ένα τουριστικό μήνυμα για να επισκεφθούν την Ελλάδα και να γευτούν αυτές τις γεύσεις. Στο παρασκήνιο υπήρχαν ανταγωνιστές αλλά το ελληνικό περίπτερο λόγω της μεγάλης έκτασης είχε συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα και σχεδόν μονοπώλησε.

Με το φαγητό να υπάρχει σε άφθονες ποσότητες και κάθε μια ώρα να γίνονται και άλλα event, όπως Master Class από γνωστούς Έλληνες σεφ: την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, την Ειρήνη Τζώρτζογλου (νικήτρια του Master Chef 2019 της Αγγλίας) και ο Τηλέμαχος Αργυρίου. 

Επιπλέον, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το ελληνικό περίπτερο τα ελληνικά προϊόντα όπως η φέτα Δωδώνη, τα παραδοσιακά σαλιγκάρια από την Κρήτη και τον παραδοσιακό Ντάκο.

Το «National Geographic Food Festival» προσπαθεί να ενώσει γεύσεις και πολιτισμούς που θα μπορούσαν να βγάλουν τον καλύτερο αποτέλεσμα προς τα έξω, τόνισε η κα Σκαρβέλη.

Την έκθεση επισκέφθηκε και τις δύο ημέρες η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More