Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Rayman ούρλιαξε» στο θέατρο Σφενδόνη

Ο Κώστας Νικούλι είναι εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης «Rayman ούρλιαξε» που ανεβαίνει στο θέατρο Σφενδόνη και μιλά στην εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» της ΕΡΤ3 για το νόημα του έργου, που εντυπωσιάζει.

Ο θεωρητικός φυσικός Rayman ετοιμάζεται να παραλάβει το βραβείο που, έστω και με καθυστέρηση, αποφάσισε να του απονείμει η Ακαδημία Επιστημών ως αναγνώριση για το έργο του. Ο Rayman, ζώντας πια αποκομμένος από την ακαδημαϊκή κοινότητα, διχάζεται. Να υποταχθεί στην εξουσία της επιτροπής για να καρπωθεί τα προνόμια της διάκρισης ή να αρνηθεί το βραβείο; Εκτός όμως από την αμφιθυμία του, έχει να αντιμετωπίσει και την αμφιβολία του για την αξία των θεωριών που έχει διατυπώσει, ακόμη και για την ίδια τη δυνατότητά του να συλλάβει την αληθινή φύση του κόσμου. Η προετοιμασία της ομιλίας που πρόκειται να εκφωνήσει στην τελετή βράβευσης, τον οδηγεί τελικά, με έναν απροσδόκητο τρόπο, στην ανακάλυψη της πραγματικής «εξίσωσης του Θεού».

«Ο Rayman μπαίνει στη διαδικασία να αμφισβητεί όλες τις ανάγκες, όλες τις σταθερές που έχουμε στον κόσμο που ζούμε και ασχολείται με την έννοια αν αξίζει το οποιοδήποτε νόμπελ, αν αξίζει να αναλωνόμαστε σε μία τέτοια κατάσταση», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κώστας Νικούλι.

«Rayman ούρλιαξε»-Θέατρο Σφενδόνη (παραστάσεις : Παρασκευή-Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 20.00)

Κείμενο: Γιάννης Μαυριτσάκης, Σκηνοθεσία: Περικλής Μουστάκης

Παίζουν: Χάρης Φραγκούλης, Κώστας Νικούλι, Φραγκίσκη Μουστάκη και η υψίφωνος Λητώ Μεσσήνη, μουσική σύνθεση επί σκηνής Τηλέμαχος Μούσας. Συμμετέχουν: Μαρία Αλεξοπούλου, Χάρης Καρύδης-Μαρωνίτης, Ιωάννα Κρητούλη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More