Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Second Sun»: Ένα ιστιοφόρο από φύκια και πλαστικά απόβλητα απόλυτα εναρμονισμένο με το θαλάσσιο περιβάλλον

Ο σχεδιαστής Cesar Pieri και το Furf Design Studio φαντάστηκαν ένα ιστιοφόρο του μέλλοντος που όχι μόνο είναι βαθιά εμπνευσμένο από τη φύση, αλλά προσφέρει και μια λύση για τα πλαστικά απόβλητα που ρυπαίνουν τους ωκεανούς. 

Για τη δημιουργία ενός τέτοιου σκάφους, το στούντιο και ο σχεδιαστής επέλεξαν υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Το κύτος του ιστιοφόρου Segundo Sol (Δεύτερος Ήλιος), όπως ονομάζεται, είναι διαφανές και έχει κατασκευαστεί από βιοπολυμερές με βάση τα φύκια. Το ύφασμα είναι από ρυπογόνο πλαστικό που συλλέχθηκε από τους ωκεανούς. Σκοπός των δημιουργών είναι να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη σχετικά με τις μακροχρόνιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ρύπανσης των υδάτων από τα πλαστικά απόβλητα.

(Furf Design Studio)

Το διαφανές πανί “συνομιλεί” με τα κύματα και τα θαλάσσια πλάσματα, ενισχύοντας τη σύνδεση μεταξύ του σκάφους και της θάλασσας και δημιουργώντας μια νέα εμπειρία για την ιστιοπλοΐα. Επιπλέον, όπως υποδηλώνει το όνομα του έργου, το στρογγυλό σχήμα και το κίτρινο χρώμα του μεγάλου πανιού, αντιπροσωπεύουν έναν δεύτερο ήλιο, υποδηλώνοντας ένα πιο βιώσιμο μέλλον, σύμφωνα με τον ιστότοπο Design Boom.

 

ΠΗΓΗ: Designboom

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More