Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Thessaly Evros Pass» – Voucher για φθηνές διακοπές σε Έβρο και Θεσσαλία

Ένα πρόγραμμα ύψους 4,45 εκατ. ευρώ, που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση και στοχεύει στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών της Θεσσαλίας, τίθεται σε εφαρμογή.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Φρόσω Παύλου, μεταφέρει την ανησυχία των κατοίκων που υπέστησαν την βία των φυσικών στοιχείων.

Ο Κώστας Λεβέντης, τουριστικού αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου, σημειώνει ότι η υλοποίηση των δράσεως έχει καθυστερήσει. Βεβαίως τα έργα απαιτούν μελέτες και σχεδιασμό, δεν αφορούν μόνο την απομάκρυνση των φερτών υλών και δεν μπορούν να επαναφέρουν στο status quo ante το περιβάλλον, τις υποδομές και την θάλασσα.

Το πρόγραμμα θα αποτελέσει ανάσα για την περιοχή η οποία επλήγη από την καταιγίδα DANIEL και αναμένεται να τονώσει την οικονομία και τις τουριστικές επιχειρήσεις.    

Στην ψηφιακή πλατφόρμα που θα ενεργοποιηθεί στα τέλη του μηνός, οι δικαιούχοι χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, μπορούν να ενταχθούν και να χρησιμοποιήσουν το Voucher, που θα τους δοθεί έως το τέλος του χρόνου.

Ήδη 19 κρουαζιερόπλοια ακύρωσαν τον ελλιμενισμό τους στον Βόλο, καθώς οι επισκέπτες, μπορούν πλέον να έχουν διαδικτυακή ενημέρωση για κάθε περιοχή και να έχουν τις προσωπικές τους ανησυχίες.   

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, η τουριστική κίνηση από 15 Ιουλίου έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου είναι ικανοποιητική και υπάρχει κάλυψη των καταλυμάτων έως και 55%.

Εκείνο που ανησυχεί είναι η περίοδος μετά. Το αν θα καλύψουν κάποιες από τις περυσινές ζημίες με επισκέπτες το φθινόπωρο. Φυσικά έγκειται στην ελεύθερη επιλογή των επισκεπτών το πότε θα αποφασίσουν τις διακοπές τους και ουδείς μπορεί να επιβάλει χρονικούς περιορισμούς για την χρήση των Voucher. Όλες οι περιοχές που υπέστησαν φυσικές καταστροφές στο παρελθόν και εντάχθηκαν σε ανάλογα προγράμματα σταδιακά ανέκαμψαν.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More