Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άγονος ο διαγωνισμός για το υδατοδρόμιο στην Καλαμάτα – Μ. Αντωνόπουλος: «Να αναπτυχθεί δίκτυο σε όλη τη χώρα» (ηχητικό)

Άγονος ήταν ο χθεσινός ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για το υδατοδρόμιο που σχεδιάζεται να λειτουργήσει στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Ο διαγωνισμός αφορούσε στην παραχώρηση χρήσης χερσαίου χώρου για το χωροθετημένο και αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας στη δυτική προκυμαία αλλά κατά τη χθεσινή διαδικασία δεν υπήρξε ενδιαφέρον, παρότι δύο εταιρείες έχουν λάβει τα στοιχεία του φακέλου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καλαμάτας, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Αντωνόπουλος, σημείωσε πως αφενός ο διαγωνισμός μετά τη χθεσινή άγονη κατάληξή του θα επαναληφθεί αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ν΄αλλάξουν οι όροι δημοπράτησης ενώ αφετέρου διευκρίνισε πως ακόμα δεν έχει αναπτυχθεί δίκτυο υδατοδρομίων σ’ ολόκληρη τη χώρα, με αποτέλεσμα να είναι απολύτως λογική η έλλειψη ενδιαφέροντος μέχρι στιγμής απ’ τις εταιρείες.

Ξεκαθάρισε πάντως, πως ο δήμος Καλαμάτας βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά, σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρα, με αδειοδοτημένο το υδατοδρόμιο απ’ τον περασμένο Ιούνιο.

Ακούστε αναλυτικά την παρέμβαση του Μιχάλη Αντωνόπουλου στην μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ Καλαμάτας:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More