Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άνοιξε τον εγχώριο λογαριασμό ο… νεανικός Παναθηναϊκός

 

Με τους Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και Λευτέρη Μαντζούκα να πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις, το “τριφύλλι” επικράτησε με 93-70 του Λαυρίου πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στη φετινή Basket League.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς άφησε θετικά δείγματα για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα και έκαμψε την αντίσταση αυτής του Χρήστου Σερέλη. Πλέον, οι “πράσινοι” ετοιμάζονται για την “διαβολοβδομάδα” με Άλμπα εκτός και Μονακό εντός. Από την άλλη, το Λαύριο συγκεντρώνεται στην αναμέτρηση της τρίτης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός ήταν… υπερηχητικός στο πρώτο πεντάλεπτο. Οι παίκτες του Ράντονιτς έβγαλαν αρκετές άμυνες και πέτυχαν τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα για να “ξεφύγουν” με διψήφια διαφορά (17-6). Μετά από ένα τάιμ άουτ του Σερέλη, οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν πλήρως την εικόνα τους και με ένα 12-0 έφτασαν στο +1 (18-17). Με τον Καλαϊτζάκη να ξεχωρίζει στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός ανέκτησε το προβάδισμα. Χάρη σε ένα τρίποντο του Μαντζούκα, ανέβηκε εκ νέου στο +10 (36-26). Για το Λαύριο οι Κόουλ και Φλαγκ “κουβαλούσαν” στην επίθεση, σε ένα ημίχρονο με αρκετούς πόντους. Οι γηπεδούχοι εν τέλει πήγαν στα αποδυτήρια όντες στο +12 (52-40).

Ο Μαντζούκας έδωσε ρυθμό στον Παναθηναϊκό στις αρχές του δευτέρου μέρους, πετυχαίνοντας σημαντικούς πόντους και γνωρίζοντας… την αποθέωση. Η διαφορά ξέφυγε με τον Πονίτκα να ανεβαίνει και αυτός επιθετικά. Με την τελευταία περίοδο να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, ο Ράντονιτς άνοιξε το ροτέισον, βάζοντας στο παρκέ και τον Νίκο Χουγκάζ. Ο Παναθηναϊκός πήρε μια ευρεία νίκη με τελικό σκορ 93-70.

O MVP

Ο Γιώργος Παπαγιάννης αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης τελειώνοντας με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 τάπες σε σχεδόν 23 λεπτά.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 52-40, 76-57, 93-70

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More