Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άρτα: Φόβοι των ειδικών για πλημμυρικά φαινόμενα

Το απόγευμα της Πέμπτης η Περιφέρεια Ηπείρου θα παρουσιάσει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου «Σκουφάς», μελέτες για νέα μεγάλα έργα στο Νομό Άρτας.

Στο μεταξύ στην Άρτα μετά τη φονική πλημμύρα της Θεσσαλίας, στον προεκλογικό διάλογο κυριαρχεί το ενδεχόμενο πλημμυρών, η ανθεκτικότητα του φράγματος, η οριοθέτηση της κοίτης του Αράχθου και η στατικότητα της γέφυρας επί της εθνικής οδού.

«Η Άρτα είναι ανοχύρωτη πόλη», υποστηρίζουν εκπρόσωποι του τεχνικού κόσμου, υπενθυμίζοντας τις αλλεπάλληλες πλημμύρες των τελευταίων ετών που λίγο έλειψε να εξελιχθούν σε δραματικές καταστροφές.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, τα προϋφιστάμενα αναχώματα του Αράχθου είχαν απομακρυνθεί για σφετερισμό της γης, η μελέτη για την οριοθέτηση της κοίτης του ποταμού μεταφέρεται από δεκαετία σε δεκαετία και η αντοχή της γέφυρας από την οποία περνούν καθημερινά χιλιάδες οχήματα έχει να ελεγχθεί από όταν κατασκευάστηκε τη το 1961.

Σύμφωνα με τη μελέτη που παραδόθηκε το 2021, η περιοχή από το ύψος της τεχνητής λίμνης Αράχθου έως και τις πεδιάδες της Άρτας χαρακτηρίζεται ως “Ζώνη Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More