Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άρχισε το Παναυστραλιανό συσσίτιο της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας “Πέντε άρτοι”

Από τη Μελβούρνη, όπου πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος κήρυξε την έναρξη, σε παναυστραλιανό επίπεδο, του προγράμματος σιτίσεως που φέρει τον τίτλο: «Πέντε Άρτοι (Five Loaves)».

Σύ,φωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Νέος Κόσμος” σε ειδική φιλανθρωπική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε για τον σκοπό αυτό, ο Σεβασμιώτατος, με πολλή χαρά και συγκίνηση, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Κηρύσσουμε την έναρξη του προγράμματος σιτίσεως των ενδεών συνανθρώπων μας για όλη την Αυστραλία. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε εμπερίστατο αδελφό μας, προσφέροντάς του το λιγότερο που μπορούμε, που είναι τουλάχιστον μία μερίδα φαγητό. Σας καλώ σε γενική συστράτευση για τον σκοπό αυτό. Όλοι μπορούμε να συνδράμουμε. Σύντομα το πρόγραμμα θα επεκταθεί στην Αδελαΐδα, στη Βρισβάνη και στην Πέρθη, με την επίβλεψη των εκεί θεοφιλεστάτων Επισκόπων μας».

Το πρόγραμμα «Πέντε Άρτοι», το οποίο ήδη υλοποιείται πιλοτικά εδώ και δύο χρόνια σε Σύδνεϋ και Μελβούρνη, έχει προσφέρει στην κυριολεξία χιλιάδες μερίδες φαγητού σε ενδεείς συνανθρώπους μας στις δύο μεγαλουπόλεις της Αυστραλίας.

Η δραστηριότητα αυτή εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής διακονίας τόσο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου όσο και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Πηγή: neoskosmos

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More