Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άσκηση έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων από πλημμυρισμένη περιοχή στο Δέλτα Αξιού

Η ΕΥΑΘ και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Horizon 2020 PathoCERT (Pathogen Contamination Emergency Response Technologies), διοργανώνουν σήμερα στο Δέλτα του Ποταμού Αξιού πιλοτική άσκηση με σενάριο προσομοίωσης Έρευνας και Διάσωσης αγνοουμένων.

Η άσκηση προσομοιώνει τις διαδικασίες Έρευνας και Διάσωσης δύο αγνοουμένων σε πλημμυρισμένη περιοχή, στην οποία υπάρχει ο κίνδυνος ύπαρξης παθογόνων στο νερό, δίνοντας την ευκαιρία στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν τις τεχνολογίες που αναπτύσσει το έργο PathoCERT.

Το σενάριο της άσκησης προβλέπει πως υπάρχουν δύο αγνοούμενοι φωτογράφοι, οι οποίοι έχουν έρθει για να φωτογραφίσουν την περιοχή και κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στην περιοχή φούσκωσαν τα νερά του ποταμού με αποτέλεσμα να παρασύρουν τα δύο αυτά άτομα ενώ ταυτόχρονα στο σενάριο υπάρχει και ο κίνδυνος μολυσμένων υδάτων.

Έτσι, όσοι συμμετέχουν στην άσκηση, πρώτα συλλέγουν δείγμα από το νερό ώστε να ξέρουν από την πρώτη στιγμή πώς να ανταποκριθούν στις συγκεκριμένες συνθήκες και να δράσουν αναλόγως.

Το συγκεκριμένο σενάριο έρχεται μετά από τα γεγονότα στη Θεσσαλία, όπου η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης κλήθηκε να συνδράμει σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Ρεπορτάζ: Έλενα Αποστολίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More