Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έβαλε… φρένο στην Ίντερ η Έμπολι!

 

Η ομάδα του Πάολο Ζανέτι εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή, επικράτησε με 1:0 των “νερατζούρι” στο “Τζουζέπε Μεάτσα” και έκανε μεγάλο βαθμολογικό άλμα!

Η Έμπολι ανάγκασε την Ίντερ να υποπέσει στην πρώτη της ήττα στο 2023, φρενάροντας την πορεία της για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Οι “νερατζούρι” έμειναν στο -13 από την πρωτοπόρο Νάπολι και στο -1 από τη δεύτερη Μίλαν που δεν έχει παίξει ακόμη το παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής, ενώ το σύνολο του Πάολο Ζανέτι έφτασε στο -3 από την επτάδα της Ευρώπης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι “νερατζούρι” δεν πατούσαν καλά στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν απειλητικοί, έχοντας ανά διαστήματα την κατοχή της μπάλας. Τα πρώτα δέκα λεπτά εκτυλίχθηκαν δίχως αξιοσημείωτη τελική, αλλά στο 12′ η Έμπολι “άγγιξε” το 1:0 με τον Καμπιάγκι, ο οποίος είδε το σουτ του να σταματά στον Ονάνα. Στο 18′, ο Καπούτο είχε νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, δίχως να ολοκληρώσει τη φάση, ενώ στο 20′, ο Ντιμάρκο είχε την πρώτη καλή ευκαιρία για την Ίντερ με σουτ που απέκρουσε ο Βιτσάριο. Στο 32′, οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν ακόμη μία ευκαιρία με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να στέλνει την μπάλα άουτ μέσα από την περιοχή. Στο 40′, η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας του Σκρίνιαρ και το ημίχρονο έληξε δίχως σκορ.

Στην επανάληψη, η Έμπολι είχε την κατοχή της μπάλας και ήθελε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα, ενώ η Ίντερ κλήθηκε να ρισκάρει και να… κυνηγήσει το τρίποντο με παίκτη λιγότερο. Στο 58′, η ομάδα του Πάολο Ζανέτι έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μπαϊράμι να σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή και τον Ονάνα να αποκρούει εντυπωσιακά. Στο 66′, οι φιλοξενούμενοι αξιοποίησαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και την κατοχή της μπάλας και έκαναν το 1:0, με γκολ του Μπαλντάντσι. Εν συνεχεία, η Έμπολι συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και ήλεγχε τον ρυθμό, προκειμένου να διατηρήσει το προβάδισμά της. Εν τέλει, κατάφερε να πάρει το σπουδαίο διπλό, επικρατώντας με 1:0 στην έδρα της Ίντερ.

ΓΚΟΛ: 66′ Μπαλντάντσι
Κίτρινες: 25′, 40′ Σκρίνιαρ, 68′ Μπαρέλα  / 30′ Χέντερσον, 31′ Άκπα-Άκπρο, 45+1′ Παρίζι
Κόκκινη: 40′ Σκρίνιαρ
Δοκάρι:

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονάνα, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Σκρίνιαρ, Μικιταριάν (77′ Λουκάκου), Μπαρέλα (72′ Ασλάνι), Τσαλχάνογλου, Ντιμάρκο (71′ Γκόσενς), Νταρμιάν (72′ Τζέκο), Μαρτίνες, Κορέα (46′ Μπελανόβα)

Έμπολι (Πάολο Ζανέτι): Βιτσάριο, Ντε Γουίντερ, Λουπέρτο, Εμπουεχί, Παρίζι, Χέντερσον (73′ Σατριάνο), Μπαντινέλι, Άκπα-Άκπρο (46′ Χάας), Καμπιάγκι (64′ Μπαλντάντσι), Μπαϊράμι (73′ Φατσίνι), Καπούτο

Ακολουθούν…

Ίντερ: Εκτός έδρας με Κρεμονέζε (28/1)
Έμπολι: Εντός έδρας με Τορίνο (28/1)

Δείτε τη βαθμολογία της Serie A, κάνοντας κλικ εδώ.//

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More