Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» στις Γούρνες Ηρακλείου

Οι οινοποιοί της Κρήτης για 16η χρονιά υποδέχονται τους φίλους του κρητικού αμπελώνα στην Έκθεση «ΟιΝοτικά», που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Δ.Ε.Κ.Κ.) στις Γούρνες Ηρακλείου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Συνολικά 35 οινοποιεία και περισσότεροι από 400 εκθέτες από όλο το νησί καλούν τους επισκέπτες να δοκιμάσουν νέες και παλιές εσοδείες.

Την έκθεση πλαισιώνουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με γνώμονα την εκπαίδευση του καταναλωτή και του επαγγελματία ενώ παράλληλα λειτουργεί και οργανωμένο πωλητήριο κρητικού κρασιού όπου οι φιάλες πωλούνται σε συμβολική τιμή και μέρος των εσόδων θα διατεθούν στον Σύλλογο “Ορίζοντας” και στον Σύλλογο “Ευ Ζω με τον Καρκίνο”.

«Μία μακραίωνη ιστορία καταγράφει το κρασί στο νησί της Κρήτης. Προσπαθούμε να αναδείξουμε εκ νέου την αμπελο-οινική Κρήτη. Είναι μία προσπάθεια, που στηρίζεται από όλα τα οινοποιεία του νησιού και κύριο στόχο έχει την ανάδειξη των γηγενών ποικιλιών», σχολίασε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» ο πρόεδρος του δικτύου οινοποιών Ηρακλείου, Νίκος Μηλιαράκης.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Μανουσουδάκη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More